Ideálny čas vstávania a zaspávania? Poznáme!

Existuje ideálny čas, kedy by sme sa mali uložiť do postele a zaistíme, že sa vyspíme do krásy.

12.11.2015 17:00
spiaca žena, spánok Foto:
Ilustračné foto.
debata

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí sa ukladajú do postele každý deň v inom čase? Alebo: Kedysi ste to pekne dodržiavali, o 22.30 „naklusaná“ v posteli, no nie a nie sa vrátiť do toho stereotypu. Buď zaspíte pri televízore a odchádzate do postele nadránom, alebo do noci pozeráte televízor a ešte sa aj niečim slaným k tomu kŕmite. Možno práve tento časový údaj bude pre vás motivačný. Jednoducho si dajte záväzok, že do postele odkráčate o 22:37. Prečo práve vtedy?

Odchod do sveta snov

Prieskum britskej spoločnosti George ukázal, že je to najlepší možný čas pre „odchod do snov“ v zimných mesiacoch. Prečo práve o tomto čase, ostáva nejasné. V súlade s týmto časom existuje však aj ideálny čas pre vstávanie a síce: 7:19. Nastavte si budík.

Hádky pre teplotu

V prieskume, ktorý testoval tisíc ľudí a terčom záujmu boli predovšetkým spánkové návyky, vyšlo, že aspoň dvakrát do týždňa sa páry pohádajú pre teplotu v spálni. 45 percent opýtaných mužov otvorí dokonca v noci tajne okno, pretože im je príliš teplo a nemôžu spať. Alebo: Jedna zo štyroch osôb nespí v pyžame, ale v domácom oblečení, v ktorom doma pobehovala, odkedy prišla z práce. Prečo? Pretože jednoducho je príliš chladno. Len štyri percentá opýtaných nechá v noci pustené kúrenie. Zbytok mrzne a zároveň šetrí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #noc #kúrenie #televízor #spánok #posteľ #zima #stereotyp #pyžamo

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...