Nová štúdia šokuje: Z raňajok sa vraj priberá!

Doteraz sme mali o raňajkách inú predstavu. Aj keď sme neraňajkovali, vedeli sme, že nerobíme dobre. Veď raňajky, to je vraj najdôležitejšie jedlo dňa!

17.09.2015 09:00
raňajky Foto:
Čo takto dať si... raňajky!
debata

Podľa aktuálnej americkej štúdie majú „odporcovia raňajok“ menšie problémy s hmotnosťou, ako tí, čo už svoj žalúdok „naplnia“ už v dopoludňajších hodinách.

Štúdia

Výskumníci z newyorskej Columbia University prišli na to, že ľudia, ktorí raňajkujú, si svoju líniu udržiavajú ťažko a priberajú ľahšie. Vedci testovali 36 jedincov s nadváhou. Účastníci boli rozdelení do troch skupín. Prvá skupina konzumovala mesiac každé ráno o 8.30 ovsené vločky, druhá skupina kukuričné lupienky a tretia skupina neraňajkovala vôbec.

Výsledok

V skupine číslo tri bolo pozorované výrazné zníženie hmotnosti, pričom v ostatných dvoch skupinách k drastickým zmenám hmotnosti nedošlo.

Robte, čo chcete

Čo nám z toho vychádza? Kto doteraz raňajkoval, je zmätený, naopak, tí, čo mali výčitky, že ráno nejedli, sú potešení. Hm. Ak ráno nemáte na raňajky chuť, nemusíte sa do nich nútiť. Avšak vy, čo si ráno bez svojich cereálnych raňajok nedokážete predstaviť, určite sa ich nevzdávajte! Napokon, v štúdii sa neuvádza, že sa váha jedincov prvej a druhej skupiny zmenila… Robte to teda tak, ako to cítite a určite nič nepokazíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #nadváha #ovsené vločky #ráno #cereálie #výčitky svedomia

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...