Joga bez šiat: V holom tele zdravý duch

Spite nahá, viac spálite. Poznáte? Možno už nahá dávno spávate a pyžamo s nočnou košeľou ste darovali mladšej sestre.

08.09.2015 09:00
debata
Joga bez šiat? Skúste to! Foto: SHUTTERSTOCK
joga Joga bez šiat? Skúste to!

Trend z USA

Počuli ste však o cvičení jogy „naholo“? Ide o trend z USA, možno sa bude joga bez šiat onedlho praktizovať aj u nás. Každopádne, doma za štyrmi stenami si ju môžete vyskúšať kedykoľvek, napríklad aj hneď teraz.

Žiadna novinka

Hoci hovoríme o fitnesovom „trende“, joga bez šiat v skutočnosti nie je žiadnou novinkou. V Indii sa praktizuje už roky, pričom do Ameriky prišla v období hippies. Len sa jednoducho znova teší obľube, ako hocijaký retro kúsok.

Cvičiť možno aj doma

Jeden zo spoluzakladateľov tzv. nahej jogy je Američan Aaron Star, ktorý v nejednom rozhovore zdôraznil, že pri tomto druhu jogy ide predovšetkým o fyzickú zdatnosť. Ak sa však hanbíte, alebo je vám nepríjemné cvičiť úplne nahá v spoločnosti ostatných „naháčov“, môžete si zaobstarať DVD „Hot Nude Yoga“ a cvičiť doma za stiahnutou roletou.

Ako na nudapláži

Avšak tí, čo sa nehanbili, nevedia si „holú jogu“ vynachváliť. Ponoriť sa do cvičenia im išlo v spoločnosti lepšie a tiež nebolo od veci spoznať podobne zmýšľajúcich ľudí. Podobne ako na nudapláži. Po desiatich minútach vám nie je nepríjemné, že ste nahá, je vám ľahostajné, že všetci navôkol sú bez plaviek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nahota #jóga #India #Amerika #trend #fitnes #hippies #nudapláž

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...