Týmto prešľapom sa vaša vagína nepoteší!

Verte, či neverte, aj vagína má svoje obľúbené veci a potom tie, ktoré jej rozhodne škodia. Poradíme, ako im predísť.

04.09.2015 07:00
vagína Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Bez sprchy po sexe

Kto by už mal na to chuť? Najlepšie je po sexe zaspať a nie prebudiť sa po peknom sne a znova vojsť pod sprchu. Avšak odborníci sa zhodujú: Rozhodne sa treba prekonať. V kúpeľni sa po sexe vyčistiť a vyhnúť sa tým prípadným infekciám a ochoreniam. Jednoducho sprchou zabránime, aby sme dostali napríklad infekciu močového mechúra.

Tampóny na dlho

Tampóny sú praktické, ale pozor na ne. Zabraňujeme nimi krvi, aby mohla pohodlne a bez prekážok vytiecť. Čo môžeme v takýchto prípadoch spraviť, aby sa to našej vagíne páčilo viac? Dbajte na to, aby ste si tampón vymieňali každé tri hodiny, aby nedošlo k narušeniu jej krehkej rovnováhy a nepovzbudili ste bakteriálne a plesňové infekcie.

Nosiť stále nohavice

Vy nemôžete dýchať a nemôže ani „ona“ dýchať, čo môže viesť opäť k infekciám. Čo môžete spraviť? Nechajte ju do sýtosti dýchať, pri každej príležitosti. V noci spite bez nohavičiek a cez deň sa snažte nosiť bavlnenú spodnú bielizeň. Bielizeň perte aspoň pri 60 stupňoch.

Menej pohybu

Aj vagína potrebuje pohyb, aby bola vo forme. Inak hrozia problémy nielen pri sexe či pri pôrode, ale aj neskôr, môže sa ozvať inkontinencia. Čo môžete spraviť? Používajte svaly panvového dna (nielen) pri sexe – pravidelne ich sťahujte. Nie je to len dobrý tréning pre vagínu, poteší sa mu pri sexe aj váš partner.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #nohavičky #vagína #infekčné choroby #bavlna #panvové dno #tampón

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...