XXL modelka na titulke fitness magazínu! Je to veľká vec, povedala

Ani štíhla, ani s tehličkami na bruchu. Magazín 'Women's Running' vyšiel na titulke s plus-size modelkou Ericou Jean Schenk.

27.07.2015 12:00
debata

Augustové číslo amerického magazínu o behaní ‚Women's Running‘ prekvapilo titulkou. O to viac, že ide o fitness magazín.

„Pravidelný šport sa podpíše na vašom tele“ a podobné titulky na nás číhajú z fitness magazínov. A tak na titulkách podobne zameraných časopisov, či už cielených na mužov alebo na ženy, trónia štíhli ľudia s tehličkami na bruchu. Spomínaný ‚Women's Running‘ magazín v auguste od tohto stereotypu upustil.

Plus size modelka  Erica Jean Schenk na titulke... Foto: 'Women's Running'
Erica Jean Schenk Plus size modelka Erica Jean Schenk na titulke magazínu 'Women's Running'.

Na titulke je odfotografovaná plus size modelka Erica Jean Schenk. 18-ročné dievča je nielenže vášnivou bežkyňou, ale aj príkladom, ako môže telo bežkyne vyzerať.

Skutočnosť, že bola oslovená na pózovanie pre titulku fitness magazínu zaskočilo aj samotnú modelku. „Bola som veľmi prekvapená. Už vtedy som si myslela, že to bude veľká vec. Ale napokon to dopadlo tak, že je to ešte väčšia vec, než som čakala,“ povedala Erica Jean Schenk, ktorú množstvo pozitívnych ohlasov na spomínanú titulku ohromilo.

„Je to istý predsudok, že všetci bežci musia byť štíhli. Nie je to pravda,“ dodala modelka. A šéfredaktorka spomínaného magazínu dodala: „Sú bežci rôznej hmotnosti. A každý z nich si môže určiť svoj vlasný cieĺ, od 5-kilometrového behu až po maratón a sám seba presvedčiť o tom, že to zvládne. O tom mala byť naša titulka.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Erica Jean Schenk #Women's Running

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....