Protizápalová aloe vera: Aj koža sa jej poteší

Vedeli ste, že gél v listoch rastliny, ktorá dostala vznešený názov "aloe vera", pôsobí protizápalovo?

03.07.2015 13:00
aloe vera Foto:
Aloe vera.
debata

Je pre vás stále známa-neznáma? Možno neviete ani o tom, že si ju pestujete na balkóne v kvetináči. Áno, je to presne ona! Aloe vera. Liek. Stačí ulomiť lístok a priložiť na postihnuté miesto. Čítajte, v akých prípadoch lieči a čo by ste o nej mali vedieť.

Aj koža sa poteší

Aloe vera je jednou z najstarších rastlín sveta. Gél, ktorý sa nachádza v jej listoch, obzvlášť pomáha pri kožných problémoch.

Je nenáročná

Domovom tejto ľaliovitej rastliny je púšť. Nepotrebuje toho k životu veľa, v podstate je skromná. Uznajte: Chce len piesčitú zem a trochu vody. Vyrastie aj v kvetináči.

Svrbí, páli, netrávi?

Gél v listoch zmierňuje svrbenie, je protizápalový a mierne antibakteriálny. Tiež pozitívne vplýva pri zažívacích ťažkostiach.

Prvá pomoc

Gél, o ktorom stále hovoríme, je ideálnou „prvou pomocou“ aj pri drobných popáleninách či ranách, bodnutí hmyzom, ale aj pri akné či ekzéme. Stačí ulomiť list rastliny a šťavičku, ktorá z neho vytečie, aplikovať na postihnutú oblasť.

Dostupná

Je skromná a ešte aj dostupná. A taká liečivá! Živicu z aloe vera možno aj kúpiť – v obchodoch so zdravou výživou, v potravinách alebo online.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #púšť #koza #ekzém #kvetináč #svrbenie #aloe vera #bodnutie hmyzom

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...