Najjednoduchší recept na krásu a vitalitu? Poznáte ho!

Pustite sa do toho už dnes, telo sa vám odmení.

19.06.2015 13:00
žena, šport, rozcvička, pohyb, fitness Foto:
Prečo je skvelé si zašportovať?
debata

Kto trénuje svaly, nerobí len niečo pre svoju líniu. „Vďaka trénovanosti svaly spaľujú viac kalórií a tiež lepšie chránia naše kosti. A to sa zúročuje najmä vekom, pretože až 30 percent žien trpí v pokročilejšom veku osteoporózou. Ak navyše športujete na čerstvom vzduchu, telo sa optimálne zásobuje aj vitamínom D,“ uvádza Ingrid Gerhard, expertka magazínu Shape na šport a výživu žien.

Štúdie navyše ukazujú, že pravidelný šport na čerstvom vzduchu pôsobí preventívne voči Alzheimerovej chorobe. Srdce pumpuje rýchlejšie a koža je lepšie prekrvená. Už tri a pol hodiny aktívneho športovania týždenne znižuje riziko infarktu o 81 percent, uvádza magazín Shape.

Ingrid Gerhard ďalej hovorí: „Niekedy je šport aj kontraproduktívny, ale len v prípade nesprávneho cvičenia alebo pretrénovanosti.“

Navyše dodáva, aký je najjednoduchší recept na mladistvý výzor, čo sa stravy týka: „Veľa potravín s vitamínom E, omega 3-mastnými kyseliny a pravidelné pitie zelených smoothies.“

Pre krásu a vitalitu je pre ženy dôležitý aj kvalitný spánok. Aby sa vám spalo lepšie, magazín odporúča niektoré potraviny, ktoré sa o to postarajú. "Jemne dusená ryba, pretože obsahuje melatonín a ten má upokojujúci účinok. Ak pred spaním pijete mlieko, vymeňte ho za mandĺové mlieko. To je bohaté na horčík, ktorý na telo pôsobí relaxačne a upokojujúco.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #šport #spánok #vzduch #vitalita

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....