Rastliny, ktoré domov prinesú energiu, zdravie aj šťastie

Symbióza človeka a rastlín nie je náhodná, profitujú z nej obe strany. Flóra dostáva adekvátnu starostlivosť a človek ťaží množstvo benefitov.

30.05.2015 11:10
jazmín, vôňa, biely kvet Foto:
S jazmínom v dome nepotrebujete osviežovače vzduchu.
debata

Rastliny vedia vdýchnuť život aj obyčajnému panelákovému bytu na sídlisku a podľa niektorých učení dokonca pričarovať lásku, alebo aspoň prinavrátiť zdravie a priniesť peniaze.

Bambus

Mierne exotická, nenáročná, stále zelená rastlinka. Šťastný bambus, alebo Dracaena Sanderana je skvelou ozdobou každého interiéru. Podľa Feng shuei po umiestnení v interiéri má možnosť v človeku prebudiť skryté talenty, pomáha v duchovnom raste a prináša rodinné šťastie. Zároveň je skvelým bojovníkom voči depresii. Stačí pozrieť na zelené výhonky a svet je zrazu krajší.

Bonsaj

Umenie tvarovania stromov staré cez 2000 rokov pochádza z Číny. Výhodou bonsajov je skutočne živá energia stromu priamo na vašom parapete, alebo na komode. Nemusíte chodiť do lesa objímať stromy, môžete ich mať doma. Vysielajú pozitívnu energiu, oživujú priestor a potešujú dušu. Do izieb sa hodia predovšetkým interiérové bonsaje, ktorým vyhovuje stabilná teplota po celý rok. Nevyžadujú viac starostlivosti ako izbové rastliny a vydržia desiatky rokov tešiť ich majiteľov.

Bazalka

Kto by to povedal, že práve bazalka prináša do bytu šťastie, bohatstvo, krásu aj vášeň a lásku? Nie, nevadí ak si z jej bohatej listnatej koruny sem – tam odštipnete lístok aj do jedla, či šalátu. Na rozdiel od výsostne okrasných rastlín bazalka svoje účinky prejaví aj pri konzumácií. Najmä zvýšením optimizmu, atibakteriálnymi aj antiseptickými účinkami. Hľadali ste vhodnú rastlinku do kuchyne? Zrejme ste ju našli.

Jazmín

Jeho vôňa sa pokladá za nesmierne silné afrodiziakum a už len kvôli navodeniu vášnivejšej atmosféry patrí aj do ľudských obydlí. Dá sa dokonca pestovať ako bonsaj a získate tak mnoho výhod vďaka jedinej rastlinke. Kvietky jazmínu si zaručene obľúbite a nepotrebujete žiadne osviežovače vzduchu.

Citrónovník

V byte udržiava súdržnosť priateľstva a dobrej atmosféry. To však nie je jediné pozitívum. Mať vlastné plody citróna, ktorého šťavu môžete použiť do šalátu a chemicky neošetrenú kôru v kuchyňu, znamená, využiť to najlepšie z najlepšieho. Citrónová kôra z obchodu je jed, z bio domáceho prostredia zasa liek.

Levanduľa

Malý kríček vynikne krásne ako rastlinka na parapete. Odbúrava stres, dokonca plaší aj komáre, mole aj inú háveď. Zato má moc privolať sladké sny. Tak ako ostatné rastliny s človekom na istej úrovni komunikuje a už len pohľad na ňu prináša prečistenie mysle, stabilizáciu a pokoj. A to nehovorím o podmanivej prírodnej vôni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bazalka #levanduľa #rastliny v byte #bonsaj #citrónovník #jazmín #bambus

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...