Prvá pomoc pre vášho chlapa: Keď mu začne 'haprovať' erekcia...

Kde sú tie časy, keď váš partner nemal problém so vzrušením a súlož bola dlhým maratónom na vášňou nabité noci či víkendové popoludnia v posteli.

28.05.2015 11:00
Ako riešiť problémy s erekciou? Foto:
Ako riešiť problémy s erekciou?
debata

Áno, také čosi sa vždy raz skončí. A nie je na tom nič nezvyčajné, alebo nebodaj nenormálne. Na druhej strane, ale pravidelný a funkčný sexuálny život je v partnerstve dôležitý. Tak, ako ženám ubúda vekom chuť na milovanie, s podobným problémom sa stretávajú aj muži. V ich prípade často aj „viditeľný“ problémom. Všetko sa však dá nejako vylepšiť. Len sa netreba zľaknúť a problémy zamlčovať alebo potláčať. Partnerská komunikácia, dôvera, ale v prípade nutnosti aj pomoc odborníkov pomôžu. A nielen to.

Ak sa muž v produktívnom veku začne stretávať s problémom vzrušenia, má možnosť skúsiť „zjednať nápravu“ najprv prirodzenými cestami:

Strava

Základom by malo byť obohatenie stravy o tuk. Nie je však reč o tuku nezdravom. Odborníci odporúčajú jesť mastné ryby ako losos alebo tuniak, prípadne zaradiť do jedálnička rybí olej. Tie sa osvedčili pri mužskej andropauze, pomáhajú srdcu a regulujú aj hladinu testosterónu. V jedálničku by nemala chýbať ani vyvážený podiel bielkovín a karbohydrátov. Pri pečive treba staviť na celozrnné verzie, bohatý by mal byť podiel zeleniny a ovocia. Najmenej, a len veľmi príležitostne, dávajte svojmu telu jednoduché cukry obsiahnutých v sladkostiach.

Cvičenie

Na zvýšenie hladiny testosterónu dvíhajte činky. Samozrejme, je dobré to robiť s odborným dohľadom, ale testosterónu pomôže viac silové cvičenie ako kondičné aktivity ako beh. Odborníci tiež odporúčajú zamerať sa na cviky, ktoré dokážu aktivovať viaceré svalové partie (napríklad mŕtve ťahy či drepy so záťažou), pri nich dochádza k aktivácii hormónov.

Spánok

Pri prerušovanom či krátkom a slabom spánku ubúda v tele testosterónu, ktorý sa podieľa na plnohodnotnom sexuálnom živote. Aj preto je dobré dbať na spánkový režim a oddych. Počas víkendov neuškodí ani zdriemnutie si popoludní.

Doplnky výživy a lieky

Ak je problém akútnejší, mnoho mužov siaha po doplnkoch výživy. Pri väčšine z nich, zhodujú sa odborníci, je však zmena nepatrná. Aj lekári odporúčajú radšej užívanie prostriedkov, ktoré priamo pôsobia na problém s erekciou. Jeho užívanie však môže prísť až po odbornom vyšetrení a predpisuje ho lekár, sexuológ alebo urológ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #problém #liečba #erekcia #spôsob

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....