Prenasleduje vás večná únava? Tu sú možné príčiny

Ako si pomôcť, keď sa vám chce stále iba spať?

19.05.2015 13:00
unavená, spánok, jarná únava, únava Foto:
Ako si pomôcť pri večnej únave?
debata

Nepokojný spánok

Hoci ste v posteli preležali osem hodín, nedá sa hovoriť o kvalitnom spánku, keďže ste sa neustále budili. Príčin môže byť mnoho, častokrát ide o stres či prepracovanosť. Ale o nekľudný spánok sa môže postarať aj ťažké jedlo na noc, alkohol, „ťažký“ film pred zaspávaním.

Priveľa spánku

Paradoxne, aj priveľa spánku môže viesť k únave. Pre telo je ideálnych sedem až osem hodín, viac hodín v posteli sa môže postarať o vašu malátnosť.

Šport neskoro večer

Pravidelný šport upravuje kvalitu spánku. Pozor však na načasovanie. Nie každému organizmu príde vhod šport pred spaním, minimálne dve hodiny pred spánkom by ste sa už mali vyhnúť tvrdému tréningu.

Nedostatok vitamínov

Ak telu chýba napríklad vitamín B alebo železo, cítite sa malátna a unavená. Skúste spestriť váš jedálniček a uvidíte, čo to s vašou únavou urobí. Ak sa nedostaví zlepšenie, nechajte si urobiť rozbor krvi a lekár povie, čo vám chýba.

Hormonálne zmeny

Napríklad zlé fungovanie štítnej žľazy sa môže podpísať pod večnú únavu napriek dostatku spánku. Aj hormonálne zmeny počas menopauzy môžu viesť k podobným pocitom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamíny #únava #spánok #organizmus

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...