Päť trikov, ako zrýchľovať metabolizmus počas celého dňa

Sedavé zamestnanie? Málo času na šport? Stresové povolanie? Nevadí! Prinášame recepty, ako zrýchľovať metabolizmus, spaľovať tuky a vyzerať skvele, aj keď vám prostredie nie je naklonené.

03.05.2015 12:00
piť vodu, voda, smäd Foto:
Pohár vody si dajte pred jedlom.
debata (1)

Žujte poctivejšie

Prežúvajte intenzívnejšie, dlhšie a poctivejšie ako doteraz. Výsledkom je, že z jedla strávite omnoho viac živín. Ak prestane do seba jedlo hádzať, dokážete odhadnúť lepšie pocit nasýtenia. Jedlo dôkladne požuté sa efektívnejšie spaľuje a váš metabolizmus bude fungovať ako hodinky.

Zabudnite na chudnúce triky

Nepoužívajte zoštíhľujúce preparáty a nechudnite pomocou proteínových práškov. Je síce možné, že schudnete, ale váš organizmus sa nenaučí správne spaľovať. To sa podpíše na okamžitom návrate hmotnosti, len čo si doprajete viac ako diétne nápoje. Jedávajte mini porcie, ale pokojne aj každé tri hodiny. Skutočne mini. Nie do sýta, iba toľko, čo vás jemne zasýti. Organizmus bude vedieť, že vždy niečo dostane a prestane si robiť zásoby.

Cvičte pred jedlom

Rozhýbať metabolizmus znamená rozhýbať telo. Pred každým jedlom spravte zo dvadsať drepov, prípadne kliky, sklápačky, čo vám možnosti, čas aj priestory dovoľujú. Jedlo prijímané po cvičení sa spaľuje rýchlejšie a nemá tendenciu sa ukladať okolo pupka a stehien.

Pred jedlom sa napite

Stačí tak 20 minút pred tým ako sa pustíte do porcie. Naštartujete žalúdok a nebudete trpieť dehydratáciou. Jedlo sa spaľuje omnoho efektívnejšie a metabolizmus funguje bez problémov len keď majú bunky v tele dostatok vody.

Žite šťastný život a hýbte sa

Dá sa domov z práce ísť MHD, alebo pešo. Dá sa ledva prechádzať z nohy na nohu, alebo pridať do kroku. Dá sa sedieť pred televízorom, alebo si trochu zatancovať na svoju obľúbenú muziku. Pridajte do života viac pohybu a zabudnite, že metabolizmus sa vám rozhýbe, ak budete len sedieť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #cvičenie #metabolizmus #zrýchlenie #žuvanie

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...