Naučte sa mať život vo vlastných rukách a byť šťastnou!

Pokiaľ nechcete životom len preplávať, ale pevne zovrieť kormidlo do svojich rúk, netreba sa nechať iba unášať prúdom.

26.04.2015 17:00
šťastie, radosť, pekný deň Foto:
Vyberajte zo života to dobré.
debata (3)

Od budhistických mníchov, cez životných koučov, až po šarlatánov existuje mnoho návodov na skvelý život. Základ však majú spoločný. Žiadna ezoterika, ani vymývanie mozgov. Iba pár rád, ako mať lepší život už dnes.

Počúvajte sami seba

Počúvajte hlasy vo svojom vnútri, dajte na intuíciu, ale nezabudnite sa radiť aj s rozumom. Dôležité je počúvať aj tie najmenšie šepoty nášho tela skôr, ako príde choroba. Telo nám signalizuje únavou, malými bolesťami, vyčerpanosťou, či inými náznakmi, že mu robíme zle. Pokiaľ nezmeníte postoj, choroba príde s takou istotou, ako zajtrajšie ráno.

Investujte do emócií a zážitkov

Obklopiť sa materiálnymi vecami jednoducho neprináša uspokojenie. Nie, ani kabelka od Prady a lodičky od Blahnika nie sú zárukou dlhodobej spokojnosti. Tá trvá maximálne do novej kolekcie. Emócie, vzťahy a zážitky sú to, čo nám vytvára pocit, že žijeme plnohodnotne. Spomienky na rozdiel od jarnej obuvi nikdy nevyjdú z módy.

Neporovnávajte sa

Pred mnohými rokmi povedal Theodore Roosevelt, že porovnávať sa s niekým znamená stavať jeho túžby nad tie naše. Nie je potrebné mať za každú cenu to, čo niekto iný. Skúste byť sama sebou a zistíte, že porovnávanie neprinesie zďaleka toľko radosti ako plnenie vlastných snov.

Robte veci s nadšením

Dopadnú lepšie, budú lepšie a vy si ich viac užijete. Berte život ako výzvu a možnosť niečo nové sa naučiť. Nemusíte byť pozitívna za každú cenu, ale aj bez motivačných seminárov je dobré riadiť sa heslom, že nad rozliatym mliekom už netreba plakať. Vyberajte zo života to dobré a uvidíte, koľko toho zrazu bude.

Robte to, čo vás baví

Každý chodí do práce aj večer spávať. No ten čas medzi tým môžete využiť na to, čo vás baví a napĺňa zmyslom, alebo si kúpiť viac kanálov v televíznom balíku. Ak sa vám aj práca stane koníčkom, vlastne nikdy nebudete pracovať. Zvážte to pri výbere zamestnania.

Život je krátky

Dĺžka ľudského života je obmedzeným faktom. Ten produktívny vek, kým nás nič nebolí a nepichá, je ešte kratší. Plňte si svoje túžby. Žite spokojne a každý deň naplňte radosťou. Zabudnite na hnev a smútok. Prekonávajte výzvy, spoznávajte nové kultúry a usmievajte sa. Na sklonku života budete mať pestrý herbár miesto výčitiek o tom, čo všetko ste mali a mohli…

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #emócie #zážitky #šťastie #nadšenie #životný postoj

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...