Tajní zabijaci kalórií! Takto vám pomôžu

Ako spaľovať kalórie inak, než potením sa v posilňovni?

14.04.2015 17:00
vysavač, vysávať, vysávanie, upratovanie, poriadok Foto:
A hurá do upratovania!
debata

Upratovanie

Ak už máte za sebou jarné upratovanie, určite viete, o čom je reč. Jednoduché to rozhodne nie je. Umývanie okien, drhnutie kúpeľne, vysávanie či čistenie podlahy dá telu zabrať. Už po štvrťhodinke aktívneho upratovania spáli 65-kilogramová žena 60 kalórií.

Bozkávanie

Doprajte si čas aj na bozkávanie. Americkí vedci zistili, že pri jednom francúzskom bozku spálite 12 kalórií, navyše, stúpne aj telesná teplota čo je dobré pre látkový výmenu.

Výťah vymeňte za schody

Po 15-minútovom výstupe po schodoch spálite až 80 kalórií. Ak navyše vymeníte auta za MHD, prejdete pešo aspoň vzdialenosť od zastávky do práce. A tieto kalórie sa takisto počítajú.

Smiech

Je nielen najlepším lekárom, ale aj príjemným „zabijakom“ kalórií. Ak sa schuti smejete 10 minút, spálite až 50 kalórií. Okrem toho smiech blokuje uvoľňovanie stresových hormónov do krvi a tým pádom telo funguje lepšie.

Nakupovanie

Áno, milé dámy, asi ste to chceli počuť! Už 15 minút prezliekania sa v kabínke a zvŕtania sa pred zrkadlom „zlikviduje“ 30 kalórií. Ak navyše z obchodu odkráčate domov „po vlastných“ a s plnými taškami v rukách, po pätnástich minútach dokážete spáliť až 120 kalórií.

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #upratovanie #smiech #schody #spaĺovanie

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...