Tipy, ako počas dňa nezabúdať piť

Odborníčka na minerálne vody, Jutta Mittermair pre rakúsky časopis News prezradila zopár tipov, ako sa "elegantne" postarať o to, aby sme piť počas dňa nezabúdali.

15.04.2015 13:00
voda Foto:
Ak to nejde inak, treba si to pripomínať.
debata

Používať slamku

„Elegantne“ sa môže okrem miešaných nápojov piť pomocou slamky aj obyčajná číra voda – počas dňa. Podľa expertky týmto štýlom vypijeme viac vody.

V rôznych miestnostiach

Aby ste sa „poistili“, že budete skutočne piť toľko, koľko treba, postavte si karafu s vodou do každej možnej miestnosti. V doma, aj v práci. Ak zacítite smäd, mali by ste vypiť plný pohár vody. Smäd by sme totiž cítiť nemali a ak áno, upozorňuje nás na (nebezpečnú) dehydratáciu.

Štýlová fľaša

Z krajšej fľaše pijeme radšej. Zadovážte si takú fľašu, z ktorej budete rada piť. A môže byť ich hneď niekoľko – do každej miestnosti jednu. Nezabudnite ani na kanceláriu.

Piť pravidelne

Pite celý deň, v menších množstvách, nenechávajte si všetko „na potom“. Naše telo si to tak vyžaduje – pravidelný prísun vody.

Ak športujete…

Vody potrebujete viac (asi 250 ml každú pol hodinu). Ak siahnete po minerálke, dodáte telu aj magnézium (pre svaly) a vápnik (pre kosti).

Minerálka verzus voda z vodovodu

Väčšina ľudí podľa odborníčky nevie, že minerálka je pre naše telo lepšia ako voda z vodovodu. Obsahuje totiž dôležité minerály ako je sodík, vápnik, horčík a draslík.

Tichá voda pri nevoľnosti

Po „opici“ alebo pri nevoľnosti potrebuje náš žalúdok najviac zo všetkého pokoj. Pomôžte svojmu telu vodou – neperlivá minerálka alebo voda bude v tomto prípade najlepšou voľbou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #kancelária #minerálna voda #vápnik #fľaša #slamka #karafa

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...