Hlad - neustále klope na dvere? Čo s tým?

Poznáte ten pocit? Hlad, hlad a opäť hlad. Ste ochotná jesť azda donekonečna. Tu sú dôvody, prečo je to tak.

08.04.2015 09:00
hladná žena, diéta, hlad Foto:
Ste hladná, madam? Zasa?
debata

Zlá nálada

Môže za to! Veď nie nadarmo sa hovorí, že „prežieranie“ je výrazom našich emócií. Či už cítime smútok, hnev alebo stres – kompenzujeme to jedlom. Štúdie ukázali, že vďaka cukru, ktorý obsahuje, pocítime krátku eufóriu. Žiaľ, skutočne nie na dlho.

Zlé počasie

Počasie neovplyvňuje len našu náladu, ale je aj perfektnou príležitosťou. Najeme sa, pretože dnes je vonku škaredo a my sme odkázané na dlhý teplý pulóver, dlhý kabát, či iné široké oblečenie. Dnes si doprajeme, pretože tukové vankúšiky ukryjeme!

Menštruácia

Áno, je to tak a vy to viete. Hormonálne zmeny sú zodpovedné za neuveriteľnú chuť do jedla. Veľa žien trápia kŕče v bruchu, na ktoré účinkuje magnézium. Keďže veľa potrebných minerálov obsahuje aj čokoláda, prečo po nej nesiahnúť…? Ak máte odsledované, že váš žalúdok sa pred a počas menštruácie dostáva do priepasti, bojujte. Alternatívou môže byť ryžový deň či šumivý horčík. Chce to len disciplínu.

Sledujte sa

Prepadá vás hlad zakaždým večer o jedenástej? Alebo vám skôr „klope na dvere“ pravidelne o 16-tej hodine? Skúste spraviť experiment a pomôžte si malými dávkami počas dňa – banán, jablko… Dostaňte svoje stravovacie návyky pod kontrolu – porazíte tým túžby neustále do seba čosi tlačiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žalúdok #emócie #hlad #horčík #cukor #tukové vankúšiky #nálada #eufória

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...