Najúčinnejšie spôsoby jarnej detoxikácie

Mrazy už zvonia na ústup a naše telá potrebujú doslova prebudiť zo zimného spánku.

24.03.2015 13:00
smoothies, detox, výživa Foto:
Smoothie majú na očistu organizmu omnoho lepší vplyv ako šťavy.
debata

Jarná detoxikácia nám pozdvihne energiu, zbaví toxínov a prinesie nové vitamíny, minerály aj energiu, na ktorú nebola zima príliš prajné obdobie. Vyskúšajte účinné a bezpečné spôsoby tohoročného reštartu.

Obmedzte mäso

Počas zimných mesiacov konzumuje prevažne ťažšie jedná s vyšším podielom mäsa. Jedným z detoxikačných receptov, ktoré vás zbavia hnilobných procesov v črevách, patrí jednoduché obmedzenie mäsa aj mliečnych výrobkov. Stačí na týždeň. Nejde teda o žiadne radikálne zmeny, ak si uvedomíte, koľko chutných vegánskych, vegetariánskych a bezmäsitých pokrmov existuje. Ak sa bojíte vysadiť mliečne výrobky, zachovajte pokoj. Vápnik nahradíte napríklad makom a jednotýždňová odstávka telu neuškodí, naopak výrazne prospeje.

Pripravte si smoothie

Detoxikácia len pomocou štiav už vyšla z módy. Smoothie majú na očistu organizmu omnoho lepší vplyv. Pri odšťavovaní sa zbavujete množstva cennej vlákniny a práve tá pôsobí ako šmirgeľ na črevá. V smoothie nápojoch ostáva zachovaná. Robiť si ich môžete zo zeleniny, ovocia a existujú aj chutné mixy. Trojdňový detox pomocou tejto cesty zaručí dokonalé nazbieranie životodarnej energie. Dostávate tak komplexné jedlo, vďaka tekutej konzistencii využívate omnoho viac látok a neprichádzate o vlákninu.

Horúci kúpeľ

Pri detoxikácii sa často zabúda, že telo sa vie čistiť aj cez pokožku. V rámci detoxikačného obdobia si doprajte aspoň dvakrát týždenne horúci kúpeľ. Stačí primiešať pár lyžíc soli, ktorá vodu alkalizuje a pomáha neutralizovať kyslé toxíny. Dvadsať minúť kúpania a vaše telo začne prijímať minerály aj pokožkou. Svaly sa uvoľnia a začne v nich proces ozdravovania.

Stavte na kvalitné suroviny

Jesť ovocie a zeleninu určite prospeje telu. Ak chcete naštartovať detoxikačný proces na plné obrátky, určite nezabudnite na cviklu, kel, fazuľu, sezamové semienka, bobuľové ovocie, kapustu a cesnak. Vďaka tejto silnej zostave sa telo začne nielen samočistiť, ale doslova liečiť. Nepodceňte silu správnych potravín.

Určite nechudnite

Výsledkom detoxikačného procesu býva aj zjavný úbytok váhy. Lenže na rozdiel od diéty to nie je primárnym cieľom. Preto sa vôbec nesústreďujte na to, koľko kilogramov váhy ste zhodili a koľko zasa po detoxikácii naberiete. Očista organizmu je tak trocha iba výmena škodlivých nánosov za pozitívnu energiu. Tak k tomu pristupujte a vaše telo bude svieže ako prvé jarné ovocie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #detoxikácia #smoothies #očista tela #horúci kúpeľ #samočistenie

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...