Začiatočníčka vo fitku? Tu sú rady na úvod!

Neboj sa ničoho a hlavne to neodkladaj. Choď a cvič! Takéto povzbudenie je fajn, ale...! Tu sú rady, s ktorými nič nepokazíte!

27.03.2015 11:00
fitnescentrum, činky, cvičiť, tréning Foto:
Aj vo fitnescentre sa treba vedieť správna.
debata

Je jedno, či ste si vybrali tímové cvičenie, alebo vám bude skôr vyhovovať „robiť si čo chcete“ a cvičiť na jednotlivých strojoch, bicyklovať, stepovať a trénovať s činkami. Obklopená budete ľuďmi a tým pádom budete ohrozená možnosťou konfliktu. Predídete im s týmito radami.

Nemeškajte

Berte ohľad na ostatných cvičiacich a na kolektívne cvičenie sa určite dostavte na čas. Nechcete si predsa odkrojiť z času, ktorý ste si zaplatili… Napokon, nie ste tú sama. Plná miestnosť cvičiacich nechce na vás čakať! Ide im o to, o čo aj vám. Vyformovať postavu, odbúrať každodenný stres, natankovať novú energiu… A preto, nech ste sa rozhodli pre akékoľvek cvičenie, či už pilates, jogu, aerobic, majte na pamäti: Radšej sa dostaviť skôr, ako meškať!

Trochu rešpektu

Upokojte sa a rešpektujte v miestnosti druhých. Najmä cvičenia ako je joga či pilates vyžadujú koncentráciu, vnútorné sústredenie, joga aj záverečnú meditáciu. Mnohí k tomu potrebujú čo? Pokoj. A ešte raz, pokoj. Preto pst, ako v triede. Nevyrušujte ich. To, čo si chcete povedať s kamarátkou, si poviete po tom, po hodine. Ak ste to nestihli predtým…

Vhodné oblečenie

Oblečte sa do športového, vo fitku nie ste predsa na módnej prehliadke. Tangáče, silonky a podobné výstrelky tu nemajú miesto. No neprežeňte to zas. Ani s vyťahanými tričkami o tri čísla väčšími „nevyhráte“. Kúpte si špeciálne športové oblečenie vhodnej veľkosti a nezabudnite ani na športovú podprsenku. Hlavne ženy s prsiami číslo tri a väčšími by si taký tréning bez nej neužili, naopak, bol by utrpením.

„Upratujte“ po sebe

Platí to aj vo fitnescentre. Komu by sa páčilo vystúpiť na stroj po človeku, ktorý tam po sebe zanechal spotené stopy? A preto, pamätajte na to. Nech použijete ktorýkoľvek stroj, vždy ho po sebe vyčistite. To isté platí aj neskôr, v sprche. Použije ju niekto po vás a preto, zanechajte po sebe takú čistú sprchu, do akej by ste boli ochotná vojsť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #sprcha #tréning #stres #fitnesscentrum #športové oblečenie

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...