Chcete žiť dlhšie? Tak nečakajte a niečo zmeňte

Skúste pár každodenných zmien, ktoré zlepšia váš život.

02.03.2015 11:00
smiech, žena, úsmev, zuby Foto:
Je skvelé, ak máte stále dobrú náladu!
debata

Tancujte

Kedy ste sa naposledy vybláznili na tanečnom parkete? Počas vysokej školy? To je chyba! Práve tanec je tým pravým prostriedkom, ktorý dodá potrebný elán vášmu životu. Ak nemáte s kým vyraziť na diskotéku, tak sa odviažte aspoň doma pri obľúbenej tanečnej hudbe.

S priateľmi pravidelne

Smiech, zábava, plány aj vážne rozhovory – to všetko sa dá na stretnutí s priateľmi. Práve v ich spoločnosti odoženiete stres a život bude oveľa príjemnejší. Aj so smútku sa občas stačí iba vyrozprávať kamarátke a je po ňom. Pre duševné zdravie sú kamaráti jednoducho potrební.

O 30 minút skôr do postele

Nedostatok kvalitného spánku predstavuje pre organizmus poriadnu záťaž. A pritom stačí celkom jednoduchý trik – do postele zamierte každý deň o 30 minút skôr. Ani si neviete predstaviť, ako vám to nasledujúci deň pomôže.

Denne jogurt

Už jedna porcia bieleho bio jogurtu denne a riziko vzniku cukrovky klesá. Ak vám čistý jogurt priveľmi nechutí, môžete si doň dať lyžicu medu alebo čerstvé ovocie.

Dýchajte zhlboka

Ak ste niekde na prechádzke v prírode, doprajte si relax v podobe pomalého dýchania. Zatvorte oči, stojte a dýchajte. Vďaka pomalým nádychom a výdychom sa telo upokojí, naopak, všimnite si, že počas stresu je váš dych veľmi rýchly.

Pohyb, pohyb, pohyb

Počas dňa je nevyhnutný a nejde len o to, aby ste prešli z práce pešo domov. Chce to aktívnejší pohyb, pri ktorom sa vám zrýchli pulz, krvný obeh sa „rozpumpuje“ a do tela sa vám vyplavia hormóny šťastia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #tanec #priatelia #smiech

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...