Praktické tipy na zníženie stresu

Očisťovať našu myseľ od stresu by sme mali rovnako často, ako si umývame ruky. Neprejde deň bez toho, aby sme neboli vystavení stresovej atmosfére.

31.01.2015 17:00
meditácia, relaxácia, oddych Foto:
Rozbúrený mozog zlikviduje stres meditáciou.
debata

Zatiaľ, čo v kúpeľni máme antibakteriálne mydlá najvyššej kvality, ako očistiť dušu, často ani netušíme. Pritom psychické zdravie je omnoho podstatnejšie ako pekne upravené a čisté ruky.

Fyzická aktivita

Stres produkuje stresové hormóny. Ak nechcete, aby sa uložili v tele a premenili na ochorenie, stuhnuté svaly, či nebodaj rakovinové nádory, je potrebné ich z tela doslova vymlátiť. Využite fitnes centrum, boxovacie vrece, rozbehnite sa na päť, alebo aj desať kilometrov. Fyzická aktivita prečisťuje myseľ. Na stresové situácie do pár minút zabudnete. Vďaka endorfínom sa budete cítiť optimisticky, na mnohé otázky nájdete podvedomú odpoveď. Zároveň rapídne znížite hladinu stresových hormónov v krvi. Pred problémami netreba utekať, ale beh mnoho z nich vyrieši. K tomu ako bonus máte aj garanciu dobrej postavy.

Voda

Je to stará magická praktika. V prípade stresových okolností a úzkosti sa vyberte k vode. Voda je nesmierne silná, koncentrovaná energia. Stačí ju pozorovať, ponoriť do nej ruky, svoje starosti odovzdať vode a pocítite, ako vás jej prúd a sila doslova očistia. Je to účinná šamanská taktika, ktorá síce nedokáže zmeniť váš život na počkanie, ale dodá energiu na jeho riešenie a priplaví pokoj v duši. Odovzdajte svoje bolesti vode, ona to jednoducho znesie. Toto riešenie aplikuje mnoho žien na umytie sa zo stresu a nie sú to bosorky.

Umelecká tvorba

Písať alebo maľovať, rozprávať. Stres a obavy je potrebné zo seba dostať, inak ohrozujú nielen vaše myšlienky, ale aj zdravie. Kreslite si na stresujúcej porade malé karikatúry vášho šéfa, uvidíte, ako napätie povoľuje, akoby ste otočili zázračným ventilom. Vyrozprávajte sa zošitu a bolesť často opustí miesto hlboko v duši. Možno dokonca objavíte v sebe aj potláčané umelecké sklony.

Meditatívne aktivity

Nie je to oficiálny názov techník, no len čo sa do nich pustíte, okamžite pochopíte o čo ide. Stres je veličina, na ktorú sa nedá zabudnúť, ak si len tak ľahnete do postele a pokúsite sa privolať spánok. Rozbúrený mozog potrebuje stres zlikvidovať. Tomu pomôžu aktivity, ktoré vašu myseľ zamestnajú, upriamia na jeden bod, nedovolia myslieť prakticky na nič, ale zároveň vás plne zamestnajú. Medzi takéto aktivity patrí stavenie puzzle, čím viac dielikom tým lepšia cesta k duchovnej očiste. Hranie videohry možno tiež zaradiť do tejto kategórie. Pokojne sa sústreďte na jednoduché úkony a myseľ sa prečistí. Po hodine hľadania správneho dielika do skladačky sa budete cítiť uvoľnená, ako znovuzrodená a možno nájdete aj stratení dielik vo vašom živote.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #meditácia #relaxácia #endorfíny

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....