Cítiť sa mladšie a v kondícii - vďaka masturbácii?

Možno s tým máte skúsenosť aj vy. Masturbáciou prídete k orgazmu rýchlejšie, zaujímavé však tiež je, že je navyše dobrá pre zdravie. Prečo?

03.02.2015 09:00
masturbácia, sebauspokojovanie Foto:
Téma masturbácia je napriek všetkému stále tabu.
debata (6)

Potvrdili vedci

Stačí jedna rýchla masturbácia a už sa cítime mladšie a v lepšej kondícii. Viete, že nejde o čisto subjektívny pocit, ale výsledok vedeckej štúdie? Konkrétne austrálskej. Tá preukázala, že masturbácia nielenže uvoľuje a zmierňuje stres, ale muži, ktorí masturbujú päťkrát do týždňa, znižujú riziko ochorenia prostaty až o tretinu. Okrem toho ich masturbácia chráni aj pred erektilnou dysfunkciou, pretože posilňuje erektilné tkanivo.

Spoznávame telo

Aby nebola reč len o mužoch, masturbácia má veľký zmysel aj pre ženy. Ide vraj o prevenciu proti inkontinencii. A má ešte jednu nezanedbateľnú výhodu. Vďaka sebauspokojovaniu spoznávame svoje telo, vďaka čomu vieme, čo mu robí dobre. Napríklad aj aké tempo. Pomaly? Pritlačiť? Uprednostňujeme penetráciu alebo skôr stimuláciu klitorisu? Toto všetko v konečnom dôsledku obohatí náš milostný život, pretože partnera budeme môcť usmerniť.

Príčinou chorôb?

V minulosti bola masturbácia odsudzovaná, dokonca zakazovaná. Napriek tomu sa k nej priznalo až 90 percent mužov a 86 percent žien. To však nemení nič na tom, že stále ide o tému zo súdka tabu. No uznajte: Počuli ste niekoho, aby začal na túto tému debatu? Ešte na začiatku tohto storočia bola masturbácia považovaná za ťažký hriech, vraj zdraviu škodlivá. Dokonca aj renomovaní lekári tvrdili, že je príčinou mnohých chorôb, napríklad artrofie či impotencie.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #stres #orgazmus #masturbácia #erektilná dysfunkcia #inkontinencia

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....