Zúrivé ženy na predvianočných nákupoch? Môže za to hlad, milé dámy!

Tohtoročný termín Štedrého dňa prináša so sebou nekonečné nákupy. Niektorí strávili hľadaním vhodných darčekov víkend, ďalší sa ešte chystajú v pondelok a utorok.

22.12.2014 07:00
Chanel - jeseň-zima 2014 - Paríž Foto: ,
Ak vyrážate na predvianočný nákup, najedzte sa.
debata

Pred jednou vecou sa však treba mať na pozore – stresom a nervozitou, či dokonca hnevom a zúrivosťou. Prekvapivé je, že hoci niečo podobné by ste skôr očakávali od manželov, ktorí musia v tesnom závese hodiny a hodiny sledovať svoje polovičky, sú to ženy, ktoré hnevu a nervozite podľahnú skôr.

Potvrdzuje to aj štúdia, z ktorej cituje britský Daily Mail. Na viac ako 2000 zúčastnených sa preukázalo, že ženy dvakrát častejšie podliehajú predvianočnej nákupnej nervozite a stresu. Ide pritom o špecifický pocit, ktorý vraj vyvoláva hlad. Väčšina žien, ktoré vyrážajú na nákupy, totiž zabúda na pravidelnú konzumáciu a obchodmi sa preháňajú s prázdnym žalúdkom.

Každá piata žena nakupuje pred Vianocami hladná. Výsledkom je poklesnutie hladiny cukru v krvi a s ním prichádza strata schopnosti myslieť jasne, návaly hnevu alebo podráždenosť. Aj ženy si samy uvedomujú, že keď sú v obchode a nakupujú hladné, majú sklon byť konfliktnejšie, prípadne nervóznejšie, nemajú trpezlivosť s návalmi iných nakupujúcich. Napriek tomu však k zmene nedochádza.

Britské ženy priznali, že až trikrát do týždňa sa cítia hladné, čo často potom kompenzujú prepchávaním sa. Výsledkom bývajú aj konflikty s partnerom, prípadne niekedy dokonca rozchod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákupy #žena #hlad #zúrivosť #hnev

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...