Prečo jesť orechy? Aj preto, aby ste spaľovali tuky

Týždenne by sme mali zjesť asi štyri malé hrste orechov.

18.12.2014 09:00
orechy, zdravé potraviny, antioxidanty Foto:
Koľko orechov zjesť týždenne?
debata

Istý čas boli orechy považované za nepriateľov štíhlej línie kvôli vysokému obsahu tuku. Ale mnohé vedecké výskumy ich „očistili“. A práve vďaka obsahu nenasýtených mastných kyselín sa dostali na zoznam potravín, ktoré sú pre organizmus prospešné aj počas rôznych detoxikačných kúr či diétnych programov.

Nenasýtené mastné kyseliny organizmus napríklad dotrebuje na to, aby sa v tele spaľovali tuky. Bez nich to jednoducho nejde. Okrem toho pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi a udržiavať hladinu cukru na stabilných hodnotách. Okrem toho sú orechy bohaté na vitamíny B6 či vitamín E, stopové prvky ako draslík, horčík či kyselina listová. A to sú všetko zdraviu aj kráse prospešné látky.

Najmä arašidy či kešu oriešky sú u nás veľmi obľúbenou pochutinou. No zabudnite na to, že ich budete jesť pražené a solené! To by ste vášmu organizmu práve nepomohli. Samozrejme, môžete siahnuť po všetkých dostupných orechoch, u nás sú vhodné aj vlašské orechy a to nielen do koláčov či zákuskov. Jedzte ich len tak, surové. Organizácia „American Heart Association“ odporúča týždenne zjesť 4 malé hrste orechov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orechy #detox #nenasýtené mastné kyseliny

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...