Túžite po tele topmodelky? Tak vyskúšajte tieto cvičenia!

Minulotýždňová módna šou americkej značky Victoria's Secret bola opäť prehliadkou dokonalých ženských kriviek. Topmodelky na móle ich zadarmo nemajú.

08.12.2014 17:00
debata
Topmodelka Candice Swanepoel sa nadchla pre balet. Foto: Instagram
Candice Swanepoel Topmodelka Candice Swanepoel sa nadchla pre balet.

Tajomstvo spočíva nielen vo vyváženom jedálničku, ale aj pravidelnom tréningu. Toto sú najčastejšie aktivity, ktorým sa venujú krásky a anjelici „VS“, ktorých obdivuje celý svet.

Box

Aj slovenská topmodelka Michaela Kocianová je veľkou fanúšičkou boxu. A niet divu, pretože tento šport dokáže zázraky na kondičnej úrovni a tiež vo výsledkoch formovania tela. Pevné ramená, lepšie držanie tela, silný „core“ a tiež pevné nohy. K tomu pridajte radosť z úderov a víťazstva v ringu a je to jasné. Boxu prepadla napríklad Adriana Lima

Balet

Klasický balet je možno príliš náročný, ale už niekoľko rokov sú v USA populárne hodiny takzvaného „beauty baletu“ – t.j. baletu pre krásu. Na hodinách sa zlepšuje držanie tela, jednotlivé pozície posilňujú stred tela, formujú nohy aj ruky a dodávajú im ladnosť a jemnosť. Po mesiacoch tréningu však aj topmodelky dokážu ohúriť piruetou na špičkách či profesionálnymi figúrami. Na Labutie jazero by to možno nestačilo, ale na mólo zaberú. Fanúšičkou je napríklad holandská topmodelka Doutzen Kroes či Candice Swanepoel z Južnej Afriky. Američanka Karlie Kloss je dokonca bývalá profesionálna baletka.

Topmodelka Karlie Kloss sa venuje okrem baletu... Foto: Instagram
Karlie Kloss Topmodelka Karlie Kloss sa venuje okrem baletu napríklad aj boxu.

Pilates

Hodiny pilatesu možno nepatria medzi kondične najnáročnejšie cvičenia, ale pomôžu spoznať aj svaly, o ktorých ste v tele ani netušili. Cvičenie sa cieli na stred tela, z pevnosti ktorého vychádza celkové držanie tela, jeho ohybnosť aj pevnosť. Fanúšičkou je napríklad Behati Prinsloo či Karlie Kloss.

Plávanie

Správne techniky plávania a pravidelný tréning dokážu s telom zázraky. A nielen s ním – pomôžu aj kondícii. Veľkou nadšenkyňou plávania niekoľkokrát týždenne je napríklad Behati Prinsloo.

Topmodelka Alessandra Ambrosio pri jednom z... Foto: Instagram
Alessandra Ambrosio Topmodelka Alessandra Ambrosio pri jednom z náročných tréningov na posilnenie bruška.

Joga

Nadšenkyňou jogy sú napríklad modelky Lindsay Ellingson a Lily Aldridge. Tvrdia, že práve táto aktivita im umožňuje vytvarovať telo do veľmi ženskej a príťažlivej podoby, Navyše vnímajú jogu aj ako aktivitu, ktorá prospieva duši.

Capoeira

Časť zostavy anjelikov v reklamách Victoria's Secret má brazílske korene. Práve v Brazílii je veľmi populárna aj capoeira – pohybové umenie, ktoré je kombináciou bojových techník, akrobacie a tanca. Pomáha zlepšovať koordináciu tela, zlepšuje jeho celkové držanie, posilňuje nohy aj ramená a v neposlednom rade stred tela. Zbožňuje ju Alessandra Ambrosio.

Doutzen Kroes sa pripravuje na veľkolepú šou. Foto: Doutzen Kroes/Instagram
Doutzen Kroes Doutzen Kroes sa pripravuje na veľkolepú šou.

Skákanie na švihadle

Reč nie je o pár preskokoch na švihadle. Ide o náročný kardio tréning, pri ktorom sa skáče v rozličných časových limitoch a počtoch sérií. Tiež sa často cvičí formou dvojšvihov, ktoré spevňujú stred tela a sú skvelé na posilnenie nôh, rúk a predovšetkým kondície. Holanďanka Doutzen Kroes zhodila so švihadlom vraj tehotenské kilá.

Modelka Karlie Kloss predvádza kreáciu na...
Modelky na prehliadke Victoria´s Secret Fashion...
+51Modelka Karlie Kloss na prehliadke Victoria´s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #Telo #box #Victoria´s Secret #pilatex #capoeira

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...