Pomoc, zasa sa červenám! Dá sa s tým bojovať?

Už sa vám to zasa stalo! Tvár vám celá očervenie a vy sa idete prepadnúť od hanby.

06.12.2014 07:00
červenanie sa Foto:
A zasa ste celá červená?
debata

Náhle a nekontrolovateľné červenanie sa môže byť nepríjemné, ale rozhodne nie nebezpečné. Je to celkom prirodzená reakcia organizmu. S menším tréningom môžete dokážete tento problém dostať aspoň čiastočne pod kontrolu. Bohužiaľ, celkom tento problém neodstránite, pretože, keď sa náhle dostane krv do hlavy, spôsobí začervenanie tváre. A hanbiť sa zaň nemusíte, je to znak empatie a ľudskosti.

To, že krvný tlak stúpa, sa nedeje len tak, bez príčiny. Ak ste urobili nejakú chybu, čaká vás dôležité stretnutie či prezentácia alebo ste sa tak trocha „znemožnili“, váš nervový systém reaguje. A len ťažko to ovplyvníte. Nervový systém vyšle signál, adrenalín stúpa a srdce bije rýchlejšie, cievy sa rozširujú. Tak sa telo nastavuje na niečo výnimočné, čo ho čaká, mozog pracuje na plné obrátky. Nanešťastie, práve tieto procesy v tele so sebou nesú aj červenanie sa.

Niektorí ľudia sa červenajú viac ako ostatní a tento problém ich prenasleduje na každom kroku. Práve to, že človek očakáva a má strach, že opäť očervenie, je ako začarovaný kruh. Sám si totiž spôsobuje stres, ktorým dostane telo do strehu a to sa prejaví na jeho tvári. Pomôcť môže hlboké brušné dýchanie, vďaka ktorému sa môžete naučiť svoje telo umelo upokojiť. V skutočne stresovej situácii však ani táto metóda veľmi nepomáha. Je dobré, ak nemyslíte na to, že sa opäť budete červenať a keď to príde, berte to ako prirodzený prejav. Zbytočne na to okolie neupozorňujte tým, že sa začnete ospravedlňovať. Berte to tak, že je to znak empatie a hotovo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hanblivosť #empatia #červenanie sa

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....