Vaše snahy otehotnieť stále zlyhávajú?

Problém s počatím rieši na Slovensku každý šiesty pár.

21.11.2014 17:00
žena, dieťa Foto:
Čakáte na vytúžené bábätko?
debata

Snažíte sa o bábätko a stále nič? Bojujte ďalej. Ale v kľude! Dostaňte sa do pohody. Počítajte plodné dni. Sledujte bazálnu teplotu a kvalitu cervikálneho hlienu. A čo ešte?

Zmeňte životný štýl, žite zdravo a najmä v pohode. Jedzte viac ovocia a zeleniny, žiadne prejedanie sa. Zaraďte do svojho života pravidelný šport a ak je to nutné, schudnite. Stres zabíja, to vieme. Tiež vieme, že vylúčiť ho zo života je priam nemožné. Práca, každodenné problémy, hypotéka, účty, náhlenie sa. To všetko otehotneniu neprospieva. Telo totiž vyplavuje stresový hormón, ktorý otehotneniu bráni. Prehodnoťte svoj život a pokúste sa z neho vylúčiť všetko stresujúce. Alebo aspoň začnite brať isté veci s nadhľadom. Veď nie je naozaj nič dôležitejšie ako zdravá a kompletná rodina. Šťastná rodina.

Na internete si kalkulačkou či aplikáciou v mobile vypočítate obdobie plodných dní, no tie skutočne plodné sú maximálne dva. Preto je dobré sledovať ich prostredníctvom ovulačných testov. Vplyvom prostredia, zdravotného stavu a rôznych iných faktorov sa občas môže stať, že v daný mesiac plodné dni nemáte, iný mesiac vám praje a folikúl je viac. Vďaka ovulačným testom budete mať všetko pod kontrolou.

Milujte sa sytematicky, ale nie mechanicky. Milovanie musí byť stále pôžitkom, nie činnosťou, pri ktorej ide len o jedno. O splodenie dieťaťa. Muža to veľmi rýchlo prestane baviť, cíti sa zneužitý a začne sa vám vyhýbať. Potom je už len otázkou času, kedy sa pridružia partnerské problémy. Pri milovaní preferujte polohy, ktoré prospievajú otehotneniu.

Ak stále nie ste tehotná, navštívte gynekológa a nechajte si urobiť test plodnosti a hormonálny profil. Veľmi dôležitú úlohu pri otehotnení tu zohrávajú hormóny štítnej žlazy. Treba sa uistiť, že funguje presne, ako má. Gynekológ by vám tiež mal odporučiť vyšetrenie priechodnosti vaječníkov. Je dobré, ak máte všetko pod kontrolou a všetky nevyhnutné informácie, pretože v ľudský organizmus je nevyspytateľný a všetko so všetkým súvisí.

Partner by mal absolvovať spermiogram. Naznačí kvalitu spermií, ich pohyblivosť a či ich má dostatočné množstvo. Ochota podstúpiť vyšetrenie naznačuje úprimú snahu o založenie rodiny a tiež fakt, že je to zrelý a vyrovnaný partner.

Môžete siahnuť aj po doplnkoch výživy:

  • GS MimiStar: Obsahuje inositol, kyselinu listovú, jód, horčík a ďalšie prvky, ktoré sú potrebné v období pred tehotenstvom, 20 tabliet kúpite za 14,30 Eur.
  • INOFOLIC: obsahuje inositol a kyselinu listovú, 20 vrecúšok kúpite za 16 eur
  • Fertil Care s kyselinou listovou, Špeciálny „koktail“ vitamínov, ktoré majú pozitívny vplyv na plodnosť ženy, 30 tabliet kúpite za 20 eur
  • GS Mamavit, zaisťuje prísun všetkých dôležitých vitamínov spolu s vápnikom, jódom, železom a ďalšími dôležitými stopovými prvkami, 100 + 10 tabliet kúpite za 20,40 eur
  • Femibion , unikátna kombinácia kyseliny listovej, metafolínu, vitamínov a jódu pre ženy plánujúce materstvo a tehotné až do 12. týždňa tehotenstva, 7 tabliet kúpite za 3,90 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #problém #plodnosť #otehotnenie

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...