Milujete selfie? Koledujete si o vši!

Kto si rád cvaká selfinky s kamarátmi či inými ľuďmi "hlava pri hlave", koleduje si podľa ruskej zdravotníckej organizácie o vši.

25.11.2014 07:00
selfie, autoportrét Foto:
Keď ich milujete...
debata

Znie to skutočne nechutne, no je to pravda. Po prečítaní tohto článku budete pravdepodobne selfie s priateľom či kolegyňou zvažovať dvakrát. Ruská zdravotnícka organizácia Rospotrebnadzor pred selfies totiž varuje.

Nie preto, že by tento trend mohol uškodiť zamestnancom, priateľom alebo príbuzným, ale pretože selfie trend môže byť skutočne škodlivý. Prečo? Podľa ich názoru je spoločné pózovanie pred fotoaparátom, resp. mobilom vysoko rizikové.

V pokynoch pri prevencii pred všami sa v Rusku jasne uvádza, že „príčinou výskytu vší podľa odborníkov je zvýšený nárast selfie fotografií“. Je to predsa logické. Jedna voš sa ľahko odrazí z jednej hlavy do druhej, ktorá sa k nej tak „nebezpečne“ túli.

Ak teda túžite po selfinkách, robte si ich aj v budúcnosti, ale radšej sami! V takomto prípade skutočne na vás žiadna voš neskočí, pretože pri tejto činnosti bude prítomná len jedna hlava. Vaša!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #hlava #vši #fotografovanie #fotoaparát #selfie

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...