Pokoj, pyžamo a tekutiny. Jednoduchý recept, ktorý zaberie

Zvýšená teplota je aj signálom, že organizmus potrebuje pokoj a oddych.

30.10.2014 15:00
stres, posteľ, choroba, únava, nespavosť, trápenie Foto:
Pre telo je najlepšie, ak s horúčkou zostanete v posteli.
debata

Pokoj na lôžku alebo tabletky? Pri horúčke sa nedá zovšeobecňovať, čo je pre organizmus lepšie. Horúčka môže byť sprievodným javom mnohých ochorení, od obyčajného nachladnutia až po zápal pľúc. Ale v čom sa lekári zhodujú je fakt, že s horúčkou netreba experimentovať. Je to signál, že organizmus bojuje s chorobou a potrebuje kľud. A ten mu treba dopriať.

Horúčka môže byť sprievodným javom nachladnutia, čo je v tomto ročnom období pomerne bežným zdravotným problémom. Odporúča sa najmä kľud na lôžku a oddych. Okrem toho treba telu dodávať dostatok tekutín. Prostriedky na zníženie horúčky môžu pomôcť aj pri bolestiach kĺbov, ktoré ju častokrát sprevádzajú. Aj keď sa vám po požití liekov uľaví, neponáhľajte sa okamžite do práce ak je to len trocha možné, oddychujte. Na druhej strane ani okamžité užitie liekov nemusí byť vždy tým najvhodnejším spôsobom.

Až pri telesnej teplote nad 38 stupňov Celzia hovoríme o horúčke, pri hodnotách pod touto hranicou hovoríme o zvýšenej teplote. K lekárovi sa treba vybrať, ak ani po troch dňoch liečenia neklesá a stupňujú sa prejavy choroby. A netreba otáľať ani vtedy, ak sa teplota šplhá čoraz vyššie.

Ak vás trápi „iba“ zvýšená teplota, netreba ju okamžite znižovať liekmi. Nechajte organizmu čas s priestor na boj s chorobou, dodávajte mu dostatok tekutín. Miestnosť, v ktorej sa liečite, zbytočne neprekúrte a oblečte si skôr ľahké bavlnené pyžamo, prikryte sa ľahšou prikrývkou. Čas v posteli si môžete skrátiť dobrou knihou, snažte sa telo navodiť na spánok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #teplota #pokoj #horúčka

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...