Nový trend v chudnutí: Korzetová diéta!

Hollywoodské hviezdy ju vychvaľujú do neba. Reč je o tzv. korzetovej diéte.

22.10.2014 09:00
korzet, korzetová diéta Foto:
Korzetová diéta. Ortopédi varujú...
debata

Vyšnurujte sa do štíhlosti. Korzetová diéta skutočne robí divy. Vyskúšali si ju aj Jessica Alba alebo Kim Kardashian. Tá údajne stratila za dva týždne až štyri kilá. Jessica Alba pritvrdila. Po „osom“ páse túžila tak veľmi, že po svojich dvoch tehotenstvách nosila dvojitý korzet. „Bolo to brutálne a určite nie pre každého. Nosila som to tri mesiace, deň aj noc. Bolo to vyčerpávajúce, ale stálo to za to,“ podelila sa o skúsenosť.

Je jedno, či po tehotenstve, pred dovolenkou alebo po dlhej zime. Korzetová diéta je vraj vhodná pre každú ženu, s hocijakou figúrou.

Ako funguje
Korzet nemá obmedziť len chuť do jedla, má tiež spaľovať tuky a zmenšovať žalúdok. Treba si ho „utiahnúť“ denne na niekoľko hodín. Existujú tiež špeciálne „korzetové“ cviky, ktoré výsledok ešte zvýraznia.

Je nebezpečná?
Nebezpečenstvo priťahovania korzetu je nebezpečné len vo veľmi ojedinelých prípadoch. Dôležité však je, že ho nemožno šnurovať bezhlavo, alebo si kúpiť príliš úzky korzet. Odborníci v takých prípadoch varujú: Neobvyklý tlak na orgány a brucho môže spôsobiť nevoľnosť, závrate a mdloby. Bolesti kĺbov a svalové kŕče patri k ďalším vedľajším účinkom korzetovej diéty. Ortopédi odporúčajú, aby dámy nenosili korzet príliš často. Môže to naštrbiť vzpriamené sedenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #korzet #štíhlosť #korzetová diéta

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...