Citrónová šťava ponúka veľa: Toto sú štyri dôvody, prečo ju piť!

Pridáte si ho nanajvýš do čaju, aj to len párkrát počas dlhých zimných večerov? Ale citrón má v sebe toľko benefitov, že by ste ho mali konzumovať pravidelne celý rok.

30.09.2014 13:00
Citrónová šťava pomáha telu. Foto:
Citrónová šťava pomáha telu.
debata

Dôvodom je, samozrejme, najmä vysoký obsah vitamínu C, ale aj ďalších minerálov a vitamínov, ktoré nášmu telu prospievajú. A to nielen v čase zimných rán a večerov, či v období chrípkovej epidémie. Možno ste ani netušili, ale citrón pomáha aj pečeni či pokožke

1. Pleť žiari

Vitamín C pomáha pokožke v udržiavaní jasu, elasticity a hydratácie. Antioxidanty v citrónovej šťave pomáhajú telo zbavovať toxínov a spomaľujú proces starnutia. Pravidelne pite pohár vody s citrónom každé ráno a výsledky uvidíte už čoskoro.

2. Detoxikuje

Citrónová šťava ma diuretické účinky a prečisťuje telo. Kyselina citrónová, ktorú šťava citróna obsahuje tiež zvyšuje činnosť enzýmov a pomáha pečeni.

3. Dodáva energiu

Pohár vody s citrónovou šťavou dokáže telo prebrať a dodať mu energiu. Ide o to, že tento nápoj dodáva telu hydratáciu a pomáha k okyslečeniu krvi, vďaka čomu sa cítite sviežejšie a energickejšie.

4. Pomáha imunite

Nie nadarmo sa využíva pri chrípke či prechladnutí. Vďaka obsahu kyseliny askorbovej pomáha k vstrebávaniu železa v tele, pričom tak zvyšuje imunitu organizmu. Vitamín C bojuje proti vírusom a baktériám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #benefity #pleť #vitamín #citrón

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...