Kokosový olej: Do kuchyne, kúpeľne aj postele

Na svete možno ani nenájdeme multifunkčnejšiu potravinu ako kokosový olej. Je chutný, lahodný, vie nahradiť takmer všetky tuky v kuchyni.

28.09.2014 08:00
kokos, kokosový olej, relax, zdravie Foto:
Kokosový olej má multifunkčné využitie.
debata

Pre zdravie je prospešný, je vhodný na priamu konzumáciu, ako kozmetický prípravok a svoje uplatnenie nájde aj ako mazivo lásky. Vyskúšajte jeho zázračné účinky.

Vyprážanie v kokosovom oleji

Panenský olej má jemnú kokosovú príchuť, ale nie je problémom na ňom vypražiť ani vajíčka. Znesie bez prepálenia omnoho vyššie teploty a tak volské oko na kokosovom oleji bude krásne upečené, bez spálenín, s lahodnou chuťou. Môžete ho použiť jemne na chlieb so soľou miesto masla, alebo iba ako doplnok stravy. Malá lyžička do kávy je lepšia ako smotana a získate luxusný nápoj s jemným kokosovým nádychom. Tak zdravý pre vaše srdce, cievy aj duševnú pohodu. Zmierňuje alergie, zvyšuje optimizmus aj vitalitu.

Krásna s kokosovým olejom

Dokáže spraviť hebkou aj stvrdnutú pokožku na nohách či lakťoch. Je hojivý, takže skvele zaberá na podráždenú pleť spálenú slnkom, či malé odreniny. Pleť omladzuje a je považovaný vďaka antioxidačným účinkom a vitamín za pleťovú masku večnej mladosti. Využívajte ho ako balzam na pery. Budú prekrvené, svieže a zdravé.

V sexe nie je nič lepšie

Orálny sex s kokosovým olejom je lahôdka. Pre jeho antiseptické účinky sa nemusíte vôbec obávať použiť ho na intímnych partiách. Práve naopak, zmierni prípadné odreniny a možnosť výskytu mykózy. Znamenite chutí, ak si ním ozvláštnite orálny sex. Často ho však dvojice používajú aj ako masážny olej. Miestnosť naplní jemná kokosová vôňa, ruky sa kĺžu po partnerovom tele a vo vzduchu zrazu cítiť to najsladšie afrodiziakum na svete. Závan kokosu s tropickým nádychom a vzrušený dych. Milovanie vďaka kokosovému oleju dostane zas o niečo inú príchuť.

Schudnete

V ľudskom tele sa kokosový olej rýchlo premieňa na glukózu, ktorá sa však nikdy nepremení na tukové zásoby. Je skvelým pri diéte. Okamžite nasýti, zaženie chuť na sladké a dodá energiu. Zároveň nepriberiete. Určite sa oplatí mať jedno balenie na linke v kuchyni.

S kokosovým olejom ušetríte

Na prvý pohľad je jeho cena vyššia ak ho porovnáte s litrom slnečnicového oleja. Tí, čo však jeho vlastnosti využívajú na maximum tvrdia, že sa oplatí. Multifunkčné použitie nahrádza od kozmetických masiek, balzamov na pery, masážnych prípravkov aj lubrikačné gély. Vždy pritom stačí iba kúsok. Vďaka kokosovému oleju v konečnom dôsledku ušetríte za mnoho už nepotrebných súčastí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #zdravie #relax #kokosový olej #kokosový orech

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...