Štart do nového dňa si môžete vychutnať

Urobte to tento raz inak! Napríklad takto:

18.09.2014 15:00
únava, žena, práca Foto:
Ťažké ráno? A ešte náročnejší deň...
debata

Nevylihujte v posteli

Ešte päť minút… Aj vy to poznáte? A hneď je z toho pol hodinka. Ráno nastane hotové zemetrasenie. Nestíhate sa poriadne najesť, o pokojnej rannej kávičke ani nehovoriac. Skúste to robiť inak. Keď budík zazvoní, vstaňte z postele a deň začnete bez časového stresu.

Nielen kávu

Vôňa rannej kávy je úžasná. Ale vyštartovať do pracovného dňa výlučne „po káve“ nie je dobré. Po krátkom čase budete bez energie, keďže telu ste neposkytli nič, čo by ho nasýtilo. A rýchle raňajky počas cesty do práce naozaj nie sú vhodnou náhradou. A nezabudnite ani na vodu alebo riedený džús, telo si po noci pýta aj tekutiny a káva ho iba odvodní.

A čo noviny?

Určite si ich prečítate počas víkendu a ten pocit je naozaj príjemný. Víkendový. Noviny si predsa môžete prečítať pri popíjaní kávy aj cez pracovný deň. Stačí, ak si natiahnete budík o čosi skôr a užijete si takmer víkendové ráno.

Skúsite si zabehať?

Nie je nič príjemnejšie, ak ráno prídete do práce plná pozitívnej energie. Ako na to? Jednoducho. Po ľahkých raňajkách si obujte tenisky a na dvadsať minút vyrazte do neďalekého parku. Nielenže sa nabijete energiou, ale aj „naštartujete“ metabolizmus. O pozitívnych účinkoch na vašu postavu netreba ani hovoriť.

Zabudnite na internet

Ešte sa ani poriadne neprebudíte a už kontrolujete mejly či konto na sociálnej sieti? A viete, že to nie je záležitosť niekoľkých minút. Navyše, ráno má byť o príjemnom štarte, nie o nevyriešených restoch z práce či sliedení po fotografiách vašich kolegov. Počítač zapnite až v práci, doprajte si celkom „obyčajné“ ráno bez internetu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #raňajky #šport #štart #ráno #deň

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...