Spoznajte chyby pri cvičení, vďaka ktorým nechudnete

Necvičiť je lepšie ako cvičiť nesprávne. Nesprávnym vykonávaním cvikov, či absenciou dôležitých tréningových návykov nedosiahnete želané výsledky.

30.08.2014 07:00
debata
Cvičíte o dušu a ručička na váhe stále rovnaká.... Foto: SHUTTERSTOCK
chudnutie - nespokojnosť - problém Cvičíte o dušu a ručička na váhe stále rovnaká. Kde by mohol byť problém?

Miesto sexi kriviek získate zranenia a trvalé deformácie. Vyhnite sa chybám, ktoré robí väčšina začiatočníkov.

Absencia rozcvičky

Najlepšia cesta k zraneniu. Americká rada pre cvičenie upozorňuje, že vynechávanie rozcvičky je neustály problém nielen začiatočníkov, ale aj pokročilejších cvičencov. Práve rozcvička pripravuje telo na tréning, zahrieva svaly a pripravte šľachy na záťaž. Bez nej to vyzerá ako studený motor pustiť na maximálne otáčky. Tak nejako zareaguje aj telo.

Zameranie na jednu svalovú partiu

Toto asi pozná každý. Zadok, brucho, ruky, prsia. To, čo je vašou slabinou by ste cvičili od rána do večera a ostatné časti tela akoby pre vás neexistovali. Ide o veľké mínus. Telo je komplexný organizmus a potrebuje byť aj komplexne zaťažované. Bez toho nie je možný žiadny pokrok. Tak isto je chybou aj upadnutie do stereotypu a posilňovanie stále rovnakými cvikmi. Svaly si zvyknú na záťaž a prestanú reagovať. Cviky treba obmieňať a vylepšovať celé telo. Koniec koncov, týmto spôsobom docielite aj lepšie výsledky vo vašich cieľových partiách.

Neprispôsobíte stravu

Až 90% úspechu pri cvičení sa skrýva v strave. Cvičiť každý deň, niekedy aj dvojfázovo, je mrhanie energiou, ak neprispôsobíte stravu potrebám nového spôsobu života. Chcete priberať svaly, alebo chudnúť tuk? Stanovenie priorít je dôležitá súčasť tréningu, pretože ruka v ruke s ním musí byť správne naložený aj tanier. Inak plytváte energiou takmer zbytočne.

Pretrénovanie

Najčastejšia chyba začiatočníkov. Tréning do úplného vyčerpania a nedostatočný čas regenerácie. Bez ohľadu na to, ako rýchlo chcete dospieť k zmene postavy, v začiatkoch navštívte posilňovňu trikrát do týždňa. Telo potrebuje dostatok času na regeneráciu. Ak prepálite aktivitu, s cvičením rýchlo skončíte. Neprinesie totiž žiadne výsledky iba únavu bolesť a zranenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #strava #chyby #svaly #pretrénovanie

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...