Túžite po skvelej figúre aj v päťdesiatke? Robte to ako Elle Macpherson

Známa supermodelka si deň bez športu nevie ani predstaviť. A viditeľne to zaberá!

01.08.2014 07:00
debata

Tento rok oslávi supermodelka Elle Macpherson päťdesiate narodeniny. No tento vek by jej hádal málokto. Vysoká Austrálčanka, ktorej prezývka vo svete módy znie „The Body“ v televíznej šou prezradila, ako sa udržiava fit a štíhla. Okrem dobrých génov je to aj kus tvrdej práce.

Čo sa stravy týka, jej zásady sú pomerne striktné: „Zelenina, ryby a dostatok proteínov,“ povedala. Okrem toho úplne zanevrela na kofeín a alkohol. Zdravá a vyvážená strava prospieva pleti, ktorá je následne čistá a žiarivá a takisto vlasom. Postarajú sa o to potraviny ako cesnak, mandle, olivový olej, citrón či zelený čaj. Potraviny, ktoré prekyslujú organizmus ako biela múka, mlieko, cukor či čokoláda, vo svojom jedálničku vôbec nemá.

Topmodelka Elle MacPherson zverejnila na... Foto: Instagram
Elle MacPherson Topmodelka Elle MacPherson zverejnila na Instagrame svoju figúru v bikinách.

Ako priznáva, má aj isté rituály krásy. K nim patrí pravidelný peeling či hydratácia. A minimálne 8-hodinový spánok. „A ešte jedna vec, hoci to znie ako klišé, ale pijem tri litre vody denne,“ dodala.

Bez športu to, samozrejme nejde, čo dobre vie aj známa supermodelka. „Každý deň dávam svojmu telu zabrať. Vždy mám v taške tenisky, bez ohľadu na to, kam idem. A tréning mám každé ráno medzi deviatou a desiatou hodinou. K tomu patrí aj strečing, pilates, beh, bicyklovanie a plávanie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #strava #Elle MacPherson #supermodelka

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...