Máte krvnú skupinu B? Schudnete z vajec

Nechudnete a máte krvnú skupinu B? Možno jete niečo, čo by ste jesť nemali a naopak.

21.07.2014 09:00
vajcia, vajíčka Foto:
Vajcia - doprajte si ich požehnane.
debata

Podľa Antónie Mačingovej, ktorá napísala úspešnú knihu Najedzte sa do štíhlosti, by ste sa mali vyhnúť pohánke, arašidom, dobre vám nespraví ale ani šošovica, kukurica, sezam či pšenica. Ak môžete, tak ich úplne vynechajte. Prečo? Narušujú vám činnosť metabolických procesov, čo vedie k vzniku únavy, zadržiavaniu vody a poklesu hladiny cukru v krvi po jedle. „Ak stravu nesprávne kombinujete, dochádza k pocitu večného hladu, čo nie je dobré, keď chcete schudnúť,“ tvrdí Mačingová. A tiež, že krvná skupina B reaguje spomalením metabolizmu aj na lepok v pšenici a výrobky z nej.

K potravinám, ktorých by ste si mali naopak dopriať požehnane, patria pre vás vajcia, kyslomliečne výrobky, mäso (okrem hydiny), zelená zelenina či čaj zo škorice. Mäso vám škodí bravčové, husacie, kačacie, kurča, prepelica, nerobí vam dobre ani slanina a srdiečka. Z mliečnych výrobkov pozor na tavený syr a zmrzlinu, vyhýbajte sa kokosovému, arašidovému, repkovému a slnečnicovému o­leju.

Naopak, medzi liečivé vo vašom prípade patrí z ovocia ananás, banány, slivky, brusnice, hrozno a papája, zo zeleniny vám zas pomôže baklažán, cvikla, brokolica, karfiol, paprika či petržlen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vajcia #krvná skupina B #Antónia Mačingová #kyslomliečne výrobky

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...