Trpké okamihy v živote vegetariánky

Kedy sa ako vegetariánka cítite nepríjemne?

16.07.2014 07:00
šalát, tanier, vegetariánka Foto:
Naozaj musíte jesť iba šalát?
debata

Návšteva u budúcej svokry

Samozrejme, že váš drahý sa zabudol „zmieniť“, že nejete mäso. A tak na slávnostne prestretom stole už z diaľky vidíte pečenú kačicu či tanier zlatistých rezňov. A problém je na svete! Zdvorilostné úsmevy na tvárach potencionálnych svokrovcov doslova zamrznú, keď poviete „Nie, ďakujme, ja nebudem, som vegetariánka.“ Ale vybavte si to následne s vaším partnerom!

Naozaj nechceš ani ochutnať?

Firemná večera v super reštaurácii. O vašom vegetariánstve nevedia všetci a tak ich vaše odmietanie špecialít doslova šokuje. S pribúdajúcimi taniermi na stole a niekoľkými pohármi vína vás začnú donekonečna prehovárať: „A to ani neskúsiš? Ako to vydržíš? Daj si, chutí to super“. A vy si tak v kolobehu slušného odmietania a vysvetľovania nemôžete v kľude vychutnať svoje vegetariánske je­dlo.

Pozvanie na grilovačku

O všetko bude postarané! Znelo pozvanie na nedeľnú grilovačku k priateľom. Prídete tak s očakávaním, že mysleli aj na vás. Ale omyl! Krídelká, stehienka, rebierka a klobásky… Na výber z množstva jedla, ale pre vás zostane akurát uhorkový šalát. Čo už, poviete si smutne. Nepríjemne vás zaskočí, že ani priatelia nemysleli na to, že vy mäso nejete.

Úbohý jedálny lístok

Ešte stále sa nenajete v každej reštaurácii. A neraz sa vám stane, že v kolónke „bezmäsité jedlá“ si môžete vybrať medzi vyprážaným syrom a bryndzovými haluškami. A to je tak všetko. Prípadne to po tisíci raz vyriešite šalátom. Pritom je toľko chutných možností, len to by museli majitelia reštaurácií aspoň trocha chcieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #reštaurácia #priatelia #vegetariánka

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...