Zázračná kapusta: Bojovníčka s rakovinou pomôže aj pri dojčení

Kapusta patrí na Slovensku medzi často využívanú zeleninu. Zväčša však v polievke, ako príloha k obľúbenému bravčovému mäsu s knedľou či ako základ na kvasenie v sude.

25.02.2014 07:07
kapusta Foto:
Kapusta napríklad pomáha uvoľňovať napätie v prsníkoch dojčiacich žien.
debata

Vedeli ste však, že kapusta má taký vysoký obsah vitamínov, že je účinná na viacerých „zdravotných“ frontoch?

Kapusta obsahuje napríklad vitamíny A, B2 a B6, vitamín K a C. Má tiež vysoký obsah mangánu, vápnika aj draslíka. Pomáha v boji proti osteoporóze, vďaka vysokému obsahu vlákniny zlepšuje trávenie. Využíva sa tiež na upokojenie bolestí brucha, rannej nevoľnosti či astme.

Vedci tvrdia, že pôsobí aj preventívne proti rakovine. Obsahuje totiž látky, ktoré blokujú rast určitých druhov rakoviny a podporujú regeneračnú schopnosť buniek. Kapusta tiež pôsobí preventívne proti vzniku rakoviny prsníka.

Listy kapusty pomôžu dojčiacim ženám

Kapusta pomáha uvoľňovať napätie v prsníkoch dojčiacich žien. Listy, ktoré ste predtým schladili v chladničke, sa aplikujú priamo na prsia. V oblasti bradaviek vyrežte nožom otvor. Listy sa môžu vložiť priamo do podprsenky a prikryjú sa rovnako vychladeným uterákom. Nechajú sa pôsobiť, kým nezískajú telesnú teplotu – trvá to necelú polhodinu.

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #rakovina #dojčenie #vitamíny #benefity #vláknina #kapusta

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...