Chodíte nalíčená do posilňovne? Spálite menej kalórií!

Posilňovňa je miesto, kde zväčša neočakávate dámy s kompletným mejkapom. Ale mnohé návštevníčky dokážu prekvapiť.

16.04.2013 08:00
líčenie - posilňovňa Foto:
Dámy, ktoré sa líčia aj do posilňovne, cvičia menej efektívne a spália menej kalórií.
debata

Ako ukázal nedávny prieskum, z ktorého cituje Daily Mail, zhruba 55 percent britských žien cvičí bez líčidiel, no 26 percent britských žien by bez kompletného líčenia do posilňovne nevyrazili. Približne 8 percent žien sa líči do fitka v závislosti od situácie.

V skupine tých dám, ktoré za fyzickou aktivitou vyrážajú nalíčené, je zhruba 29 percent, ktoré tak robia kvôli zvýšeniu sebavedomia. Asi 15 percent poukázalo na problémy s pokožkou a 11 percent sa priznalo, že sa šminkujú kvôli zvýšeniu atraktívnosti pre opačné pohlavie.

Z prieskumu však tiež vyplynulo, že práve tie dámy, ktoré sa líčia aj do posilňovne, cvičia menej efektívne a spália menej kalórií. Súvisí to s tým, že si dávajú pozor na to, ako vyzerajú, nechcú sa priveľmi zapotiť a rozmazať si maskaru či šminky.

Odborníci tiež upozorňujú, že okrem slabšieho výkonu má nosenie mejkapu pri cvičení aj ďalšie negatíva. Líčidlá totiž upchávajú póry a pot neodchádza z tela tak efektívne ako pri nezaťaženej pokožke. Upchatie pórov môže spôsobovať zapálené vyrážky a drobné vyrážky – takzvané „potničky“.

debata chyba

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...