Valentín už nie je len o kvetoch či čokoláde! Aké dar(ček)y sú v kurze?

Kvety, voňavky, drahšie sladkosti či šperky? Áno, počas sviatku zamilovaných najčastejšie kupované darčeky. Ale vývoj posledných rokov ukazuje, že aj láska má už vyššie nároky. Partneri siahajú po nápaditejších a menej tradičných daroch.

13.02.2017 11:00
Valentín, stôl Foto:
Jedným z obľúbených valentínskych darčekov je aj večera.
debata

Ako ukázal prieskum v susednom Česku, novú popularitu zažívajú napríklad hry s erotickým nádychom. Nie je jasné, či si ich dvojica skutočne doma zahrá. Ale stolové hry Zvádzanie, Harašeníčko, či Divoké kocky už svojimi názvami dávajú partnerovi impulz na to, že doma je dobré občas trochu osviežiť milostný život.

Na ten sa často vzťahujú aj nákupy v sexšopoch. Predajcovia po celom svete potvrdzujú, že práve koniec januára a začiatok februára patrí medzi obdobie najlepších tržieb. Niektorí muži kúpia svojim partnerkám vibrátory alebo dildá, nechýbajú však ani hračky s jemne dominantným nádychom – medzi nimi putá, masky na oči či bičíky. Tie si kupujú pohlavia navzájom. Ich popularitu enormne pred pár rokmi zvýšila práve kniha Päťdesiat odtieňov sivej a rovnomenný film. V kurze sú aj darčekové balenia kondómov a lubrikačné gély.

Pre tých, ktorí plánujú do Valentína investovať vyššie sumy, sú potom k dispozícii rozličné valentínske wellness pobyty či napríklad masáže – od tantrických cez spoločné partnerské. Situácia zo susedného Česka ukazuje, že najmä mladšie páry vyrážajú pri príležitosti sviatku zamilovaných aj do zahraničia. Ide o metropoly ako Viedeň, či Budapešť. U Slovákov to je zase práve naopak Praha. Zaujímavým tipom na darček je tento rok zájazd na autosalón do Ženevy.

A netreba zabúdať ani na valentínsku symboliku a farebnosť. Všetko ružové, srdiečkové, červené či lesklé a voňavé má prednosť! Ak ste ešte tento rok darček nevybrali a chystáte sa na to, inšpirácií máte viac ako dosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zájazd #darček #erotické pomôcky #šperk #Valentín #kvet

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...