Pár trikov pri praní, ktoré prekvapia: Škvrny či zažltnuté miesta sú preč!

Na pranie dnes už v obchode dostanete prípravky od výmyslu sveta. Práškové či tekuté pracie prášky, odstraňovače škvŕn a fľakov. Ale nechceli by ste ušetriť?

05.08.2015 07:00
práčka - pranie - domáce práce - ako šetriť... Foto:
Pranie môžete absolvovať aj s pár domácimi trikmi.
debata

Ak áno, vedzte, že existuje aj niekoľko prírodnejších ciest, ako vášmu oblečeniu dopriať patričnú starostlivosť či očistu.

Ocot

Vďaka svojmu zloženiu dokáže odstrániť alkalické škvrny z jedla a pôsobí antibakteriálne aj proti tvorbe vodného kameňa v práčke. Ak ho pridáte k oblečeniu, musíte ho nariediť. Výsledkom však bude, že aj zašednuté oblečenie bude jasnejšie a žiarivejšie. Nekombinujte ho však s avivážou. Ocot môžete využiť aj pri cykle najhorúcejšej teploty na vyčistenie práčky bez odevov.

Biela krieda

Podľa viacerých odborníkov sa dá použiť na odstránenie mastných škvŕn na odeve. Nanesiete ju v hrubšej vrstve na škvrnu a vyperiete odevy ako zvyčajne. Krieda dokáže pohltiť mastnotu na viacerých typoch materiálov. Odborníci však odporúčajú prať s prípravkom na bielu bielizeň.

Citrónová šťava

Dokáže odstrániť škvrny, ale nie príliš silné a nasiaknuté v látke. Buď ju môžete použiť na ručné pranie, pričom šťavu zriedite s horúcou vodou a odev ručne preperiete. Alebo to môžete urobiť celé v práčke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bielizeň #škvrna #trik #pranie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...