Podprsenky, plavky či džínsy - viete ako ich správne prať, aby vydržali?

Nová podprsenka či denimové nohavice, ktoré ste si zamilovali. Lenže príde pár praní a odrazu vyzerajú zničene, rozťahano, skrátka na míle ďaleko od stavu, v akom ste ich milovali.

10.05.2015 17:00
Pranie podprseniek by malo byť delikátne, ak... Foto:
Pranie podprseniek by malo byť delikátne, ak chceme, aby dlhšie vydržali.
debata

Lenže, problém často nespočíva v samotnom kúsku odevu, ale našej starostlivosti oň. Nesprávne pranie, žehlenie či sušenie oblečenie rýchlejšie opotrebuje a ničí.

Ak sa teda chcete z obľúbených (a zároveň na údržbu citlivých) kúskov tešiť dlhšie, skúste to takto.

Podprsenky

Pranie v práčke poškodí najmä jemný materiál, ale často aj tvar a formu intímnej bielizne. Ideálne je pranie v rukách. Použite horúcu vodu a stačí vám len pár kvapiek tekutého pracieho prostriedku. Podprsenky nechajte v takom roztoku zhruba päť až desať minút a následne v rukách jemne preperte. Odstrániť zvyšky prostriedku musíte pod prúdom studenej vody. Buďte dôkladná, keďže aviváž či prášky môžu oslabiť pevnosť materiálu. Podprsenky nevešajte za ramienka, osušte ich uterákom a nechajte vyschnúť poležiačky.

Plavky

Prať by ste ich mali po každom použití. Polievkovú lyžicu tekutého pracieho prášku vlejte do umývadla naplneného studenou vodou a vírivým pohybom plavky vypláchajte. Prebytočnú vodu odstráňte uterákom, nežmýkajte ich, môžete oslabiť elastické vlákna. Sušte ich v tieni, na slnku zbytočne vyblednú.

Džínsy

Mnohí výrobcovia džínsov upozorňujú, že prať by sa mali čo najmenej. Sú dokonca takí, ktorí tvrdia, že ich džínsy sa vôbec neperú. Ale v rámci hygieny. Keď už takéto nohavice periete, máte dve možnosti. Najideálnejšie je ručné pranie vo vlažnej vode. Prípadne ich môžete oprať v pračke, ale použite program na ručné pranie a odstredenie znížte na minimum. Džínsy perte prevrátené na rub a rovnako ich aj sušte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opatera #plavky #džínsy #pranie

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...