Prišli prvýkrát na návštevu? Pozor, toto všetko budú tajne hodnotiť!

Pozývate si domov novú kamarátku či kamoša prvý raz? Pripravte sa na bleskové hodnotenie.

23.04.2015 14:20
návšteva - dvere - privítanie Foto:
Zavolali ste si návštevu? Pripravte sa, že vás bude v duchu hodnotiť na základe vášho bývania.
debata

Podľa prieskumu, ktorý vo Veľkej Británii spravila firma Air Wick, stačí návšteve len 26 sekúnd na to, aby zhodnotila váš byt a životný priestor. A prípadne ho aj patrične v duchu skritizovala.

Ako píše Daily Mail, zo štúdie vykonanej na vzorke 2000 ľudí vyplýva, že medzi atribúty na pozitívne hodnotenie sa objavila bytová vôňa. Ak váš byt vonia, máte pohodlný gauč a servírujete drahú kávu z espresso stroja, je vysoko pravdepodobné, že dostanete skvelé „recenzie“.

Medzi najčastejšie hodnotené veci v byte patrí čistota, priestrannosť, botník, ale tiež napríklad veľkosť obrazovky televízora. V kúpeľni zase zaváži kvalita uteráka na ruky, ktorý používate, keď si umyjete ruky po toalete. Dojem však zanechávajú aj také drobnosti ako neotvorené obálky na stole či letáky z obchodu.

Podľa tvorcov štúdie teda stačí zhruba tridsať sekúnd na to, aby si návšteva vytvorila prvý dojem a ten býva až v tretine prípadov negatívny a kritický. Až osem z desiatich opýtaných sa priznalo, že si nedokážu pomôcť, ale hodnotia charakter svojich priateľov aj podľa toho, ako to vyzerá u nich doma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #návšteva #hodnotenie #prvý dojem #detail

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...