Vatová tyčinka vyrieši nejeden problém! S krásou, šatami aj špinou

Hoci niektorí odborníci ich kritizujú a tvrdia, že prinášajú viac škody ako úžitku, na vatové tyčinky do ucha už dnes väčšina z nás nedá dopustiť. Viete, na čo všetko sa dajú využiť?

31.03.2015 14:00
vatová tyčinka Foto: ,
Na čo všetko sa dajú využiť vatové tyčinky?
debata

Britský Daily Mail sa pozrel na jeden z výdobytkov modernej starostlivosti o hygienu ako multifunkčnú pomôcku, ktorá sa dá využiť od tváre cez čistenie ťažko prístupných priestorov. Poučte sa teda aj vy. Možno niektoré zo šikovných trikov nepoznáte.

Krása

Vatová tyčinka na čistenie uší sa osvedčila mnohým vizážistom. Dajú sa ňou skvelo fixovať kontúry nalíčených pier. Na tyčinku naneste trošku púdru a prejdite si ňou po hornej aj dolnej línii pier. Zabránite tak rozpíjaniu sa rúžu mimo oblasti pier. Podobne môžete využiť tyčinku na mihalnice. Nalíčte ich maskarou a následne po nich prejdite tyčinkou s troškou púdru. Potom pretrite znovu maskarou a výsledkom budú plnšie mihalnice. Hustejšie a plnšie obočie môžete dosiahnuť pretrením pomocou tyčinky namočenej v troške krému.

Azda najčastejšou funkciou tyčinky je v prípade kozmetickej starostlivosti úprava nalíčených partií. Napríklad prihrubá očná linka či presah očného tieňa takáto tyčinka skvelo vyčistí. Buď ju používajte nasucho, alebo skúste namočiť ju do odličovača.

Vôňa

Znie to síce zvláštne, ale ak neskúsite, nezistíte. Niektorí vymyselníci radia používať vatové tyčinky ako drobné prenosné nástroje pre tie dámy, ktoré nechcú nosiť v kabelke celý flakón parfumu. Skúste nastriekať vôňu priamo na vatovú časť tyčinky a vložte ju do malého igelitového vrecúška. Počas dňa podľa potreby použite natieraním na klasické miesta ako zápästie či krk.

Čistenie

S tenkými a krátkymi tyčinkami dobre vyčistíte aj ťažšie dostupné či priúzke miesta. Dajú sa využiť pri čistení laptopu, elektroniky, šperkov ale tiež napríklad pri filtri na práčke či pri zanesenom ventilátore. Áno, je to občas piplačka, ale poznáte vari efektívnejší spôsob?

Šatstvo

Pomocou vatovej tyčinky namočenej do kvapky oleja či šampónu môžete uvoľniť zaseknutý zips na sukni či nohaviciach. Samozrejme, musíte byť opatrná, aby fľaky nezostali aj na látke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #krása #čistenie #mejkap #trik #vatová tyčinka

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...