Kávičkárka Kuzminová? S rodinou áno, pred pretekmi mám zákaz

Bez dobrej voňavej kávy si mnohí z nás nedokážu vôbec predstaviť svoj bežný deň. Pre športovkyňu Anastasiu Kuzminovú je káva sviatok.

14.10.2014 15:00
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Slovenská reprezentantka v biatlone Anastasia Kuzminová.
debata (2)

Dôvodom je Kuzminovej profesionálna kariéra a šport, v ktorom získala pre Slovensko niekoľko veľmi cenných medailí. „Som bežec na lyžiach, ktorý aj strieľa. Kofeín zvyšuje srdcový tep a ja som senzibilný človek, preto pred pretekmi kávu piť nesmiem,“ vysvetlila Kuzminová na nedávnom otvorení novej predajne kávovarov. To však neznamená, že by inokedy povzbudzujúci nápoj obchádzala. Skôr naopak.

Športovkyňa Anastasia Kuzminová (druhá zľava)... Foto: Grape
Anastasia Kuzminová Športovkyňa Anastasia Kuzminová (druhá zľava) má kávu v obľube. Na otvorení nového obchodu s kávovarmi sa o nej pozhovárala aj s moderátorkami z Dámskeho klubu - zľava: Karin Majtánovou, Ivetou Malachovskou a Andreou Chabroňovou.

„Vždy, keď mi zavonia káva, dostanem na ňu chuť,“ s úsmevom prezradila Kuzminová. „Najradšej si ju dám po dobrom obede – v spoločnosti manžela. Vtedy, keď máme čas a zastavíme sa doma. Keď si ju môžeme vychutnať,“ uviedla športovkyňa.

Silná káva ju vraj dokáže vzpružiť, keď to potrebuje, ale omnoho radšej má takpovediac „light“ verzie kávových pochúťok. „Cappuccino alebo latté, k tomu rodina, alebo stretnutia s priateľmi,“ zhrnula svoju ideálnu predstavu kávičkovania dáma, ktorá si podobné chvíle užila toto leto aj v rodnom Ťumene.

Časť prázdnin stihla aj oddychovať, no už sa pomaly púšťa do intenzívnejšieho trénovania. Čoskoro sa totiž naplno začne biatlonistická sezóna a tak sa bude musieť naplno sústrediť na tréningový plán.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #preteky #tréning #kofeín #káva #Anastasia Kuzminová

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...