Zahoďte upätosť! Urobte to len tak, spontánne

Možno je čas prestať všetko robiť podľa plánu, nechajte sa uniesť okamihom.

02.09.2014 13:00
žena, krásna, práca, úsmev, mladá Foto:
Máte nejaký nápad! Tak ho zrealizujte.
debata

Ste skôr typ plánovačky, ktorá ide celý život podľa harmonogramu. Viete, čo budete robiť na ďalší deň aj o ďalší mesiac? Máte svoje rituály, ktoré takmer nemeníte… A to je škoda! Viete, aké skvelé je občas urobiť niečo neočakávane, nepremyslene, jednoducho len tak? Inšpirujte sa!

Kolega má v pondelok narodeniny a v kancelárii je zvykom, že oslávenec prinesie pohostenie. A čo keby ste v nedeľu upiekli koláč a v pondelok ho prekvapili? A potom sa len spolu s ním tešili, ako ste mu dokázali rozjasniť deň.

Vystúpte a vyberte sa inou cestou. Každý deň sa trmácate z práce tou istou trasou? Tak teraz to urobte inak. Vystúpte z električky či autobusu o čosi skôr a zvyšok cesty sa vyberte pešo. Pozerajte sa okolo seba a keď natrafíte na príjemnú cukráreň, zastavte sa v nej. Kúpte si dva kopčeky zmrzliny a zvyšok cesty si vychutnajte.

Už roky máte ten istý účes. Áno, je pekný, ale priznajte si, aj trocha nudný. Zájdite do kaderníctva,, prelistujte si zopár časopisov a nechajte sa ostrihať podľa fotografie, ktorá sa vám páči. Vlasy dorastú, nebojte sa. Zažijete konečne zmenu, ktorú si na vás všimnú aj ostatný.

Už mesiace máte novú susedku v dome, ale vždy sa len stroho pozdravíte vo výťahu. Pritom je vám sympatická. Prekvapte ju aj seba. Kúpte nejakú maličkosť, fľašu dobrého vína a zaklopte na jej dvere. Pozvite ju k sebe na pohárik či kávu. Nemôžete vedieť, či v nej nenájdete spriaznenú dušu na celý život.

Pozrite si fotografie európskych miest. Páči sa vám nejaké? Otvorte stránku a objednajte si letenku aj s ubytovaním na tri dni. Stačí to, aby ste si urobili krátky výlet. Len vy a cudzie mesto. Nie je to vzrušujúce?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #okamih #upätosť #spontánne

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...