Ako prežiť dve svokry za jedným štedrým stolom?

Vaša a manželova mama sú síce dve milé babičky, čo milujú svoje vnúčatká a každý z vás má tu svoju v úcte a láske, ale sú to aj dve svokry.

20.12.2013 17:20
svokra, Vianoce, štedrá večera Foto:
Svokry zamestnajte činnosťou, ktorá bude dámy baviť.
debata

A nielen to, možno nie sú povahove navzájom tak zladené, aby bolo všetko ideálne. Keď ste sa však pre tento scenár Vianoc rozhodli (či hviezdy za vás), do toho!

Hlavne nech sa nenudia…

Myslite na to, že pre pokojný priebeh Vianoc musíte obe mamičky zamestnať činnosťou, ktorá bude dámy baviť a zároveň vás odbremení od ich permanentnej prítomnosti. Inak im dáte príležitosť, aby sa prejavili presne v tom, čo vám lezie na nervy. Pre istotu im program podeľte, nenechávajte ich pridlho spolu, možno to obom len prospeje. Najlepšie je zabaviť ich vnúčatami, tam sa vedia realizovať a nebudú mať tendencie motať sa vám pod nohy. Vyžeňte ich von, dajte im triediť detské šatníky na charitu, zdobiť perníky, dobaliť darčeky a podobne.

Nebojujte, hodujte!

Od chvíle, keď je jasné, že na Vianoce budete mať za jedným stolom aj obe staré mamy, pripravujte stratégiu. Hlavne sa s každou dohodnite, čo má piecť a pripraviť, aby ste ich mohli pri stromčeku donekonečna obidve chváliť. Pozor na objektivitu, žiadna by nemala byť preferovaná, inak nastane problém. A užívajte si to s vedomím, že im tiež nie je všetko jedno, nemajú svoje súkromie, ani možnosť o všetkom rozhodovať, nehovoriac o nevýhode, že sú na vašom území…

Nič nemusí byť dokonalé

Zachovajte si nadhľad, ale i prirodzenosť a ľudskú tvár. Ak vám niečo veľmi vadí a ide na vás nekontrolovaný výlev, kroťte emócie. Zvoľte ústretovosť a mierny tón, preskočte nepríjemnú tému, nereagujte na podpichovanie. Povedzte si, že svokra je iba na návšteve a s vlastnou mamou si onedlho poklebetíte bez nej… Pri štedrej večeri neukazujte tieto vzťahové rozdiely. Ani sa nesnažte byť tip-top za každú cenu, najmä svokru to môže stresovať a pripadá si horšia než vy – to nezvládne! Buďte diplomatická, prezieravá a trpezlivá, ale nebojte sa ukázať únavu, či spochybniť svoju dokonalosť a uvidíte, že výsledok bude lepší, než ste očakávali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #rodina #Vianoce #vianočná pohoda

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...