Čo neunikne pozornému oku návštevy? Dajte si na to pozor!

Pravda.sk, lp | 10.03.2017 17:00
kytica, ruža, kuchyňa, stôl Foto:
Kvetiny v domácnosti pôsobia na návštevu pozitívne.
Očakávate návštevu? Potom sa pripravte na dôkladnú prehliadku. Niežeby bola oficiálna. Ale vaši hostia si určité veci skrátka všimnú.

Ako píše britský portál Daily Mail, odvolávajúc sa na stránku My Domaine, existujú určité veci, ktoré si hostia pri návšteve takmer vždy všímajú. A reč nie je iba o neporiadku, hoci aj ten sa medzi nimi nachádza.

Podľa prieskumov portálu o interiérovom bývaní sa medzi najčastejšie pozorované veci dostávajú knihy vo vašej domácnosti spoločne s rastlinami a kvetinami. Ich prítomnosť, podoba, či množstvo je pre hostí vždy istým spôsobom zaujímavé. Mnohí si potom v hlave vytvárajú isté vzorce vášho správania a tvoria si tak váš profil podľa interiéru, v ktorom žijete.

Potom sú to však aj veci, ktoré pôsobia priamo na návštevu – je medzi nimi už spomenutý neporiadok, ale tiež napríklad vône v byte, osvetlenie či farby stien. Práve nesprávna či príliš agresívna farba dokáže navodiť v človeku nepríjemné pocity a stáva sa často dôvodom, prečo sa návšteva u vás necíti až tak príjemne a komfortne. Ide najmä o výrazné a príliš farebné steny. Neutrálne tóny skrátka fungujú omnoho lepšie.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ