Nohavice na 7 spôsobov! Inšpirujte sa ženami, ktoré dobyli Paríž či Miláno

Zdeno Gáfrik, Pravda.sk | 09.03.2017 17:00
Onedlho uplynie sto rokov od momentu, čo sa do módy dostali ženské nohavice. Dovtedy neprípustný kus odevu pre nežné pohlavie si za jedno storočie získal ohromnú popularitu.

Nohavice sú komfortným kusom garderóby, ktorý však nemusí byť len odevom na voľný čas či pracovné aktivity. Trendy posledných rokov pritom ukázali skvelú vec – možnosť kombinovať a originalita v tomto kombinovaní dáva nohaviciam v ženskom šatníku celkom nový rozmer.

Odev môže byť vyrobený z vlny, tvídu, bavlny, ale aj kože, alebo hodvábu či obľúbeného denimu. Správne zladenie však povýši tento celok na novú úroveň. My sme vybrali svetoznáme celebrity, ktoré sa počas uplynulých troch týždňoch predviedli na týždňoch módy v Miláne či Paríži. Ako pristúpili k nohavicovej garderóbe? Stojí to za pozretie, určite vás inšpirujú.

Phoebe Tonkin

Herečka Phoebe Tonkin na prehliadke Chanel... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
nohavice - hviezdy - móda - Phoebe Tonkin Herečka Phoebe Tonkin na prehliadke Chanel skombinovala úzke sprané džínsy s pleteným svetrom prešívaným striebornou niťou a zdobeným korálikmi a perlami z dielne spomenutej značky. Nenútené kombinovanie ležérnej garderóby s prvkom luxusu funguje na jednotku. Efekt umocňuje klasická kabelka Chanel a k nej len jednoduché čierne lodičky s detailom lakovanej špičky.

Kate Moss

Modelka Kate Moss priniesla na prehliadku Dior... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Kate Moss Modelka Kate Moss priniesla na prehliadku Dior svoj nezameniteľný šarm a štýl. Vojenské cargo-nohavice s ohnutým spodným lemom skombinovala s čiernym topom a koženou bundičkou v karamelovej farbe. Čierna baretka a semišové členkové čižmy s voľným okrajom dodali celkovému dojmu veľmi ležérny, ale zároveň šik dojem.

Rita Ora

Speváčka Rita Ora sa síce na verejnosti... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
nohavice - hviezdy - móda - Rita Ora Speváčka Rita Ora sa síce na verejnosti častejšie vyskytuje v šatách či sukni, ale na prehliadku Chanel volila čierne nohavice s koženými pruhmi, ktoré doplnila blúzka s lurexovým zatkávaním. Sandále zdobené zlatým detailom dodali mixu materiálov a strihov luxusný dojem, pričom takto vystrojená by pokojne mohla vyraziť aj na spoločenskú akciu.

Vanessa Paradis

Herečka a speváčka Vanessa Paradis môže nosiť... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
nohavice - hviezdy - móda - Vanessa Paradis Herečka a speváčka Vanessa Paradis môže nosiť tie najluxusnejšie kúsky Chanel, ale ona ich rada mixuje. Napríklad aj s obyčajnými sivými džínsami, ktoré doplnila vysokými čižmami s oblou špičkou.

Alexa Chung

Moderátorka a modelka Alexa Chung na prehliadku... Foto: Venturelli/Getty Images for Gucci
Moderátorka a modelka Alexa Chung. Moderátorka a modelka Alexa Chung na prehliadku Gucci skombinovala skrátené džínsy s výšivkou a prúžkované dvojradové sako. Nenútenosť ulice v kombinácii s tzv. office-wear bola ešte doladená luxusnou kabelkou a vkusnými topánkami na podpätku,.

Caroline De Maigret

Bývalá modelka a dídžejka Caroline de Maigret... Foto: Reuters, BENOIT TESSIER
nohavice - hviezdy - móda - Caroline de Maigret Bývalá modelka a dídžejka Caroline de Maigret nemohla na prehliadke Chanel chýbať. Zvolila si dlhšie džínsy s voľnejšou sárou nohavíc. K nim pridala voľný čierny top a biele tenisky. Najluxusnejším prvkom je masívny kabát siahajúci až po spodnú líniu lýtok.

Alicia Keys

Speváčka Alicia Keys sa na prehliadku Dior... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Alicia Keys Speváčka Alicia Keys sa na prehliadku Dior rozhodla prísť v dámskom kostýme čiernej farby. V hornej časti širšie nohavice, ktoré sa smerom nadol zužujú, fungujú v tomto prípade lepšie pre jej ženské krivky. Čierna farba je stávkou na istotu a tiež pomocníkom v optickom vylepšení siluety.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ