Zubná pasta je hotový zázrak. 5 vecí, ktoré s ňou môžete vyskúšať

Pravda.sk, lp | 06.03.2017 11:00
zuby, hygiena, pasta, zubná, kefka Foto:
Zubnú pastu môžete použiť všemožnými spôsobmi.
Bez zubnej pasty si asi nedokáže už nik z nás predstaviť rannú a večernú hygienu. Ale viete, že jej využitie je omnoho bohatšie ako len na udržiavanie chrupu?

Portál Expert on Home Tips zhromaždil všemožné využitie zubnej pasty v domácnosti a niektoré jej „funkcie“, doposiaľ určite nepoznané, vás nepochybne prekvapia. Využiť ju môžete totiž aj na toto:

Fľaky z laku na nechty

Ak vám na nechtoch aj po odlakovaní zostalo pár fľakov a máte citlivé nechty, použite bieliacu zubnú pastu. Jednoducho ju naneste a nechajte pôsobiť pár minút na nechtových lôžkach, použite jemnú kefku, ktorou pastu na nechtoch použijete ako čistidlo a následne opláchnite.

Uštipnutie

Nepríjemný a svrbivý býva výsledok po uštipnutí hmyzom. Stačí trošku zubnej pasty na postihnuté miesto a chladivý efekt zafunguje a eliminuje pocit nepríjemného svrbenie a pálenia.

Zápach rúk

Niektoré jedlá zanechávajú na koži dlhodobý pach a často nepomáha ani mydlo. Ak ste napríklad čistili cesnak, alebo si namočili prsty do oleja v konzerve treščej pečene, pomôže zubná pasta. Použite trochu ako pastu na vyčistenie a opláchnutie rúk.

Strieborný príbor

Môžete ho vyčistiť práve pomocou zubnej pasty. Funguje to na jednotku a zájdené vidličky a nože sa budú blýskať ako nové.

Fľaky od fixky

Detská hra sa skončila popísanou podlahou či nábytkom. A navyše je to permanentná fixka? Nezúfajte, lebo pomôcť môže práve zubná pasta – naneste ju na škvrny a vydrhnite.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ