Barbora Švidraňová: Už viem, čo moja tvár znesie a čo nie

Pravda.sk | 03.03.2017 17:00
Barbora Švidraňová Foto:
Barbora Švidraňová sa stala ambasádorkou Oriflame.
Sympatická herečka a speváčka priznáva: Keď som sa dostala do prvého kontaktu s vizážistkou, bol to pre mňa šok, čo s mojou tvárou dokáže.

Herečky sú ženami mnohých tvárí. Pred kamerou či na javisku menia svoj vzhľad, aby sa čo najvernejšie priblížili tej-ktorej postave. Na vysedávanie v kresle maskérky, na vôňu líčidiel či večerné odličovanie sú tak zvyknuté. Fakt, čo dokážu líčidlá s tvárou, vie stále prekvapiť aj herečku a speváčku Barboru Švidraňovú (29).

„Človek sa líči inak sám a inak vyzerá, keď ho vezmú do rúk maskérky. Herečku vnímajú ako model, s ktorým môžu pracovať. Vidia inak oči či kontúry tváre, dokážu tvár zvýrazniť celkom inak. Keď som sa dostala do prvého kontaktu s maskérkou, bol to pre mňa šok, čo všetko s mojou tvárou dokázala. Asi najviac som prácu maskérok obdivovala v šou Tvoja tvár znie povedome, keď zo mňa spravili Jima Carreyho. Bolo to úžasné!,“ opisuje.

Barbora Švidraňová sa stala ambasádorkou Oriflame. Foto: Dáša Šimeková/Oriflame
Barbora Švidraňová Barbora Švidraňová sa stala ambasádorkou Oriflame.

Od vizážistov za roky na javisku už pochytila zopár trikov, ktoré dokáže využiť. „Často vystupujeme s kapelou aj mimo Bratislavy a vizážistky so mnou necestujú, takže sa líčim sama. Ale už viem, čo moja tvár znesie a čo nie a takisto dokážem zvýrazniť svoje prednosti pomocou líčidiel.“

Ako ďalej prezradila, líčiť sa začala ako prváčka na gymnáziu. Dovtedy poznala len červený rúž. „Tancovala som vo folklórnom súbore a vždy nám hovorili, aby sme mali na perách červený rúž, pretože potom na pódiu vyzerá úsmev krajšie. Patrilo to k vystúpeniam,“ opisuje a dodáva: „Líčiť som sa začala ako 16-ročná, ale nijako som to nepreháňala, rodičom by sa to nepáčilo. Chceli, aby som si zachovala svoju dievčenskosť.“

Herečka sa dokáže zmeniť na „crazy“ dievča aj na „cool“ dámu. Aj pre svoju tvárnosť sa sympatická ryšavka stala ambasádorkou spoločnosti Oriflame. „Barbora je podľa nás ženou mnohých tvárí, ktorá sa dokáže udomácniť v každej role. Je plná pozitívnej energie a teší sa zo života. Takou túži byť každá žena," povedala marketingová riaditeľka Oriflame Slovensko, Lenka Štefániková.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ