Koľko stojí sen o láske? Gigolovia dokážu zarobiť státisíce

ČTK | 05.03.2017 08:00
sex, dotyk, muž, zvádzanie, gigolo Foto:
V Japonsku majú gigolovia úspech u žien a zarábajú státisíce.
V oblakoch dymu v jednom z tokijských klubov obklopujú Aki Nittovú traja gigolovia, noční pracovníci, ktorí za vysokú cenu predávajú falošnú lásku osamelým ženám.

Japonky sú ochotné minúť celý majetok za týchto mladých mužov, ktorí im poskytnú večer plný flirtu a zahrnú ich nežnými slovami a komplimentmi, píše agentúra AFP.

„Chcem počuť, ako mi bije srdce,“ zveruje sa dvadsaťsedemročná podnikateľka v nočnom podniku v štvrti Kabukičó, žiariacim chrómom a zrkadlami. „Japonskí muži nie sú príliš galantní, nedávajú najavo svoje city, ale tu s vami zaobchádzajú ako s princeznou. Chcem byť hýčkaná a málo záleží na tom, čo ma to stojí.“

Mesačne na toto povyrazenie minie v prepočte bezmála 10-tisíc eur. Objektom jej túžby je trochu bezpohlavný mladík s odfarbenými vlasmi a detským úsmevom. Niektoré klientky ale za jeden večer utratia v prepočte aj 100-tisíc eur, len aby mohli zveriť svoju dušu do starostlivosti týchto mladíkov, z ktorých si mnohí za mesiac, ak sa práve darí, zarobia aj päťkrát toľko.

Ženy majú zvyčajne od 20 do 60 rokov a sú schopné dávať svojmu favoritovi okázalé dary: hodinky s diamantmi, luxusný automobil, ale napríklad aj byt. „Keď som mal dvadsať, darovala mi jedna klientka Porsche,“ chváli sa bývalý gigolo, 43-ročný Šo Takami, ktorý dnes vlastní reťazec klubov a svoje povolanie prirovnáva k psychiatrovi na plný úväzok. „Gigolo musí byť k dispozícii dvadsaťštyri hodín denne,“ hovorí. Do práce prišiel vo vozidle značky Rolls-Royce sa šoférom.

„Skutočná práca sa začína po zatvorení klubu, kedy je potrebné ísť so zákazníčkou vypiť niekoľko pohárov. Potom sa o deviatej ráno zvalíte na posteľ a krátko potom musíte vstať, aby ste sa išli naobedovať s ďalšou klientkou,“ popisuje Takami, ktorý si chce budúci rok otvoriť klub v Las Vegas. „Je dôležité, aby zákazníčka uverila v možnosť, že stretla lásku. Pre nás je dôležité, že platí,“ dodáva.

Tieto kluby s gigolmi predstavujú ročný obrat v prepočte 10 miliónov eur. V Japonsku je ich približne 800, z toho 260 v Tokiu. Väčšina je sústredená v štvrti Kabukičó, kde pestrofarebné neóny osvetľujú fotografie mladých mužov s belostnými zubami a umelým opálením s prezývkami Romeo, Gatsby alebo Avalon.

Títo mladíci, ktorí sa začali objavovať v 70. rokoch, sú niekedy označovaní za mužské gejše. „Úlohou gigola je pozdvihnúť srdce ženy. Sme tu preto, aby sme podporovali vzostup žien v spoločnosti,“ uisťuje Šo Takami.

Títo muži s dlhými vlasmi, v priliehavom odeve a bezchybne upravení bývajú niekedy obviňovaní, že obchodujú so ženskými citmi. „Klientky si cit kupujú,“ bráni sa tridsaťosemročný Ken Ičidžo a krčí ramenami. „Predávame im sen, musíme teda klamať. Hovoriť, že ich milujeme. Ony za to platia,“ hovorí bývalý gigolo, dnes majiteľ klubu.

Je to v skutočnosti zvyčajná otázka ponuky a dopytu. „Gigolovia tu sú preto, aby vyplnili prázdno v živote ženy. Reagujeme na každú potrebu ženy, vypočujeme jej problémy, hovoríme jej, aká je krásna,“ uvádza Ičidžo. A pokiaľ ide o sex: „Sex nie je nevyhnutnou súčasťou služieb, ale vyplýva z nevyhnutnosti uspokojiť potreby zákazníčka,“ dodáva.

Jeho kolega Takami svojim teplým a pokojným hlasom na záver pripomína, že aj gigolovia obchodujúci s falošnými citmi majú svoje slabiny: nedôveru, strach, že ich vystrnadí iný, alebo že ich žena zničí.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ